HRT ju je postavio kao "mlado lice", no sada više neće voditi Vijesti iz kulture

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

NAKON što je HRT maknuo Ljiljanu Sauchu kao voditeljicu Vijesti iz kulture, uz obrazloženje da trebaju "mlada lica", mjesto je preuzela bivša posebna savjetnica za odnose s javnošću Vilija Beroša. U to vrijeme pisalo se da "na poziciju stiže bez prethodnog TV iskustva".

Antonia Ćosić je posljednje tri godine vodila Vijesti iz kulture, a sada je na Instagramu najavila da napušta tu poziciju i kreće u novi projekt. 

"Novi izazov" 

"Novi izazov i poslovna avantura. Nastavlja se moj standardni novinarski posao uz terene, snimanja, zanimljive goste i priče koje inspiriraju. Nadam se da će reportaže i dalje biti na radost gledatelja", napisala je. 

"Sretna sam i zbog novog izazova. Pridružujem se novom formatu koji ide uživo svakog dana u 15:35 na HTV4. Uz kolege koji prate znanost, sport i zdravstvo, meni će ‘U fokusu’ biti društvene teme kojima ćemo pokušati obogatiti svakodnevicu gledatelja. Veselimo se svi, budite uz nas od 15:35", dodala je. 

"Nitko me na radiju nije zaposlio zbog lica"

Nakon što smo objavili vijest o HRT-ovoj voditeljici, javila nam se i ona te pojasnila detalje iz svoje karijere.

"Napisali ste 'Antonia Ćosić na mjesto HRT-ove voditeljice stigla je bez prethodnog televizijskog iskustva' , međutim ja sam još od 2014. vodila emisiju Akademska četvrt u sklopu TV Studenta koja se emitirala na HTV4 u sklopu HRT. To sam vodila 2 godine te sam uz kolege nagrađena Rekotorovom nagradom za naš rad na projektu", objasnila nam je.

"Nadalje, 2019. sam vodila Dan grada Zagreba za HTV1 u prijenosu uživo s fontana. Također, iste godine sam vodila Festival Zlatne žice Slavonije iz Požege za HTV1 i HTV2 skupa s kolegom Duškom Ćurlićem. Vodila sam nekoliko koncerata, a koncert Tomislava Golubana gledatelji su gledali na HTV3 u jesen 2019., iako smo to snimali u proljeće 2019. S obzirom na televizijska iskustva koja sam navela, nemoguće je reći da je moje prvo televizijsko iskustvo vođenje Vijesti iz kulture u rujnu 2020.", dodala je.

Kaže i da ona na HRT nije stigla kao "mlado lice". "Radim na HRTu od 2016., radila sam na Radio Sljemenu i Hrvatskom radiju 4 godine te sumnjam da me itko zaposlio na radiju zbog mog lica, iako smo podizali društvene mreže i zbilja se trudili biti reprezentativni te s poštovanjem pristpupiti gostima što, naravno, uključuje pristojan izgled. Ali me nitko nije na radiju slušao zbog 'mladog lica'", tvrdi Antonia.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.