HRT nakon više od 23 godine gasi jednu od najpoznatijih emisija

Screenshot: HRT

"NE, ne vidimo se više. Prethodni kadar izronio je iz duboke arhive. Bilo je to davno, 17. studenog 1995., kad je emitirana prva emisija 'Pola ure kulture'. Prvi gost bio je veliki kazališni redatelj, veliki Georgij Paro", prisjetila se Branka Kamenski na kraju posljednje emitirane emisije ''Pola ure kulture'' i time potvrdila da je nakon više od 23 godine došao konačni kraj te emisije.

Potom je pušten insert u kojem Paro govori: "Ništa se ne može učiniti."

"U četvrt stoljeća 'Pola ure kulture' ta nas je rečenica često pratila kao kletva, iako smo joj se tvrdoglavo opirali iz tjedna u tjedan i iz godine u godinu i tako evo do danas 761 put. Na tom dugom putovanju televizijskim eterom upoznali smo mnogo neznanih poklonika i znanih protivnika. U ove 24 godine bilo je i pohvala i pokuda, i žestokog osporavanja i ozbiljnih pritisaka, ali kad bi me se pitalo po čemu bih htjela da se pamti 'Pola ure kulture' bila bi to činjenica da emisija baš nikad nije dopustila da joj politika na vlasti, lobiji iz kulture ili netko iz veće blizine uredi ijednu jedinu minutu. Tako je bilo od prvog dana, od onog petka 1995. kad je u središnjem Dnevniku Branimir Dopuđa još slao pozdrav hrvatskim braniteljima ma gdje bili. A sad mi ostaje da i ja samo kažem pozdrav svim vjernim gledateljima 'Pola ure kulture' ma gdje bili", rekla je.

''Pola ure kulture'' bavila se aktualnim temama iz umjetnosti i kulture, kulturne politike, ali i rubnim kulturnim fenomenima i pojavama. Emisiju je osmislila, uredila i vodila Branka Kamenski, a od prvog dana najbliži joj je suradnik bio Dražen Ilinčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.