HRT se hvali da će u nedjelju emitirati hit film iz 1985. godine

Foto: Press

S HRT-a su medijima danas poslali priopćenje da će Hrvatska televizija u nedjelju od 21:10 prikazati američki igrani film Povratak u budućnost. 

"Film pršti tehničkim igrarijama i vratolomnim akcijskim prizorima, te nije nimalo čudno da je preko noći postao hit diljem svijeta. Uz publiku prigrlila ga je i struka, pa je nominiran za niz nagrada. Od četiri nominacije za Oscara, uključujući i onu za scenarij, film je dobio nagradu za najbolje zvučne efekte, dok je pjesma The Power of Love završila na vrhovima glazbenih ljestvica promoviravši sjajni soundtrack nominiran, među ostalima, i za nagradu Grammy", poručili su s HRT-a.

No film za koji su se s HRT-a pohvalili da će ga prikazati u udarnom terminu u nedjelju je iz 1985. godine te je kroz sve ove godine puno puta emitiran.

O čemu je riječ?

U filmu glume Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Billy Zane, Crispin Glover, Thomas F. Wilson i Claudia Well.

Radnja se zbiva u izmišljenom gradu Hill Valley, gdje tinejdžer Marty McFly slučajno otputuje u prošlost, točnije u 1955. godinu, u vremenskom stroju koji je izumio njegov prijatelj, znanstvenik dr. Emmett Brown. Sve što Marty napravi te godine utjecat će na budućnost. Putovanjem kroz 1995. godinu susreće i svoje buduće roditelje.

Inače, Povratak u budućnost je bio najuspješniji film 1985. godine te su uslijedila dva nastavka - Povratak u budućnost 2 1989. i Povratak u budućnost 3 1990.

Pročitajte više