HRT-ov novinar napravio gaf, ekipa komentirala: "Za ovo plaćamo pretplatu..."

Screenshot: Reddit

U DANAŠNJOJ emisiji Dobro jutro, Hrvatska reporter Šime Kovačević malo se spetljao s citatom grčkog filozofa Heraklita "Samo mijena stalna jest".

"Dobro jutro, ne samo to, još i kiša je pa smo se ovdje sakrili ispod stabla", započeo je svoje obraćanje Kovačević, nakon čega je promrmljao nešto iz čega se moglo razabrati samo "na Festivalu drevnih veza". A onda je krenula misao o Heraklitu, odnosno Heriklitu.

"Ima jedna misao grčkog filozofa Heriklita. Kaže: 'Sve se mijenja, samo... Sve je stalno, samo se mijenja... Kako sam sad zaboravia... Sve se mijenja, samo stalna je mijena", izmucao je Kovačević u svom javljanju.

"Ako ste se ikada pitali zašto plaćamo pretplatu HRT-u..."

Dio ekipe na Redditu nije baš imao milosti prema njegovom petljanju: "Sve se mijenja, samo je HRT pretplata stalna", "Poslao poruku svima koji slušaju, a ne vide", "Ovo ćete morati završiti u montaži...", "Nema veze što je zeznuo, tako nerazumljivo priča da ga ionako ništa nisam razumila", komentirali su ljudi video objavljen uz naslov "Ako ste se ikad pitali zašto plaćamo pretplatu HRT-u...".

No bilo je i onih koji su stali u obranu Kovačevića i njegove ležernosti: "Zbunio se, kaj sad, bolje čovjek za voditelja nego robot", "Ma meni je baš simpatičan, i dalje je bolji od Joška", "Dobro je da se malo vidi i ljudske strane na TV-u, nismo roboti", "Bolje on nego umjetno nasmijani voditelji."

Kovačeviću ovo nije prvi lapsus na televiziji. Prije nekoliko mjeseci je, dok je razgovarao s organizatoricom razmjene sjemena, rekao: "Imamo ovdje voditeljicu Dalmatinske banke sperme..."