Hrvat koji radi u Njemačkoj otkrio koje 3 stvari mu iz Hrvatske najviše fale

Screenshot: TikTok

Nakon deset godina života u Njemačkoj tiktoker Marko Banas odlučio je objaviti video u kojem iznosi tri stvari koje mu nedostaju otkako je napustio Hrvatsku.

 

"Evo već sam tu deset godina i ovo su definitivno tri stvari koje mi onako baš brutalno fale i na koje se valjda nikada neću naviknuti. Prvo je definitivno ispijanje kave. Znači ovdje ne postoji navika ispijanja kave dva sata, gdje ćeš ti sjediti s nekim i pričat o, ne znam, pametnim stvarima, tračat, što ja znam. Jednostavno to ne postoji, i ne postoji kafić kao kafić, nego kavu možeš kupiti samo u pekari, benzinskoj ili nekoj trgovini i to ti je to", ispričao je na početku videa.

"Za sve se rade termini"

Drugo što mu fali je spontanost. "Nema onog 'aj čujemo se, nađemo se za 20 min, idemo negdje nešto pojesti i tako dalje'. U Njemačkoj se za sve rade termini, pa ako želite na večeru s nekim, morate unaprijed odrediti vrijeme, mjesto, dan i tako dalje", dodaje Marko.

I zadnja stvar koju je istaknuo jest domaća hrana.

"Svi znamo da mi Hrvati volimo jesti jako puno mesa, a toga tu, brate mili, nema. Evo nama nekad dođe da odemo na neku janjetinu, pečenicu, nešto. Toga tu jednostavno nema. Ne možeš ti naručiti sada kilu janjetine negdje u restoranu i da se ti najedeš, onako brutalno. To jednostavno ne postoji i onda se moramo strpjeti do sljedećeg godišnjeg", zaključio je u videu koji ima preko 40 tisuća pregleda na TikToku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.