Hrvate s ljetovanja dočekao novi domaći pokušaj serije. Kakve su vam Sjene prošlosti?

Foto: Press

Nova domaća serija Sjene prošlosti krenula je s emitiranjem na RTL-u. Najavili su je kao "moćnu žensku priču o prijateljstvu, osveti, ljubavi, moći i tajnama" te kažu da je prožeta misterijem. 

Oprez! Tekst može sadržavati spoilere

Glavne uloge u seriji imaju Marina Fernandez, Jelena Perčin, Dajana Čuljak i Ana Maras Harmander. Serija je rađena po turskoj seriji Osveta u štiklama (Ufak Tefek Cinayetler), koja se prikazivala u Hrvatskoj od 2018. do 2020. godine.

Scenarij su radili Ozren Marod, Nikolina Čuljak, Aleksandar Kristek i Marjan Alčevski, a za režiju su bili zaduženi Goran Rukavina, Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Stanislav Tomić i Rahela Jagrić Pirc.

O čemu je serija?

Radnja serije prati živote četiri žene: Marte, Paule, Ane i Olge, koje su u srednjoj školi bile bliske prijateljice. Marta (Jelena Perčin) je kraljica kvarta, moćna i manipulativna. Napravit će sve što može da dobije ono što želi. I dalje se druži s Anom (Ana Maras Harmander) i Paulom (Dajana Čuljak), ali ih iskorištava.

Paula se trudi biti Martina kopija i uživa u tračevima i tuđoj nesreći, ali je emotivna. Anu svi pomalo podcjenjuju, ali je zapravo inteligentna. Olga (Marina Fernandez) je, pak, empatična i emotivna žena te uspješna ginekologinja. Međutim u sebi već gotovo 20 godina nosi bol i ljutnju zbog nepravde koju su joj nanijele osobe za koje je mislila da su joj prijateljice.

Naime, njihovo prijateljstvo raspalo se kada tri djevojke, predvođene Martom, smisle laž o Olgi, što je dovelo do javnog osramoćenja i izbacivanja Olge i njihovog učitelja književnosti Eduarda iz škole. Olga nije uspjela dokazati svoju nevinost i morala je napustiti predgrađe Zagreba.

Dvadeset godina kasnije, putovi bivših prijateljica ponovno se isprepliću. Olga se suočava sa starim prijateljicama i budi se želja za osvetom, što pokreće niz neočekivanih događaja, uključujući i ubojstva.

O prvoj epizodi

Serija počinje zabavom u dvorištu vile, a dobru atmosferu među gostima iznenada prekida šokantan zločin. I dok identitet žrtve gledateljima ostaje nepoznat, kreće istraga i potraga za ubojicom koju vode inspektori Darija (Tena Nemet Brankov) i Kruno (Andrej Dojkić). 

Svjedoci u policijskoj postaji prepričavaju događaje koji su, po njihovom mišljenju, doveli do zločina. U središtu kaosa koji je nastao četiri su nekadašnje srednjoškolske prijateljice.

Gledatelji o seriji: "Preslikana turska serija, ali ima potencijala"

Nakon prve epizode nove serije krenuli su komentari po društvenim mrežama i forumu. Nekima se serija sviđa te kažu da je najbolja od svih ponuđenih na domaćoj televiziji, dok drugi imaju dosta zamjerki.

"Pogledao sam prvih deset minuta serije. Izgleda da igraju na krimi priču, što bi moglo biti zanimljivo, ali gluma je bože sačuvaj. U rangu Krv nije voda. Prva scena i razgovor između neke dvije žene koje su statistice je kriminalan, ja bih to bolje odglumio", napisao je korisnik foruma te je rekao da mu je drago što je Monika Mihajlović ponovo na malim ekranima. Ona ima ulogu Davorke Ružić, Olgine kolegice u ordinaciji.

"Prva serija u par godina da me vuče da gledam dalje, od svih produkcija zadnjih godina. Glumačka ekipa obećava tko god da trabunja, trabunjat će samo da hejta. Vidi se da stvarno nisu štedjeli na lokacijama kod vanjskih scena... Ostaje vidjeti kako će se dalje odigrati", glasi jedan komentar.

"Gluma jest malo lošija. Malo kao forsiranje turske verzije, ali zanimljivi su, ne mogu reći. Ima potencijala", "Mora se priznati da je tematika serije zanimljiva bez obzira na trenutno lošu glumu, ali vjerujem da će se već poboljšati", "Odlična prva epizoda. Čak uopće nije cringe kakav je prikazan u najavama", "Za glavne uloge su stvarno trebali uzet bolje glumice".

"Mene serija podsjeća na kombinaciju Dobrih namjera i Običnih ljudi. Dugo nismo imali pravu dramsku seriju", "Meni je prva epizoda jako loša. Isforsirana gluma, nezanimljiva radnja. Imitiraju kadrovima turske sapunjare", "Pogledao sam turski original, to je totalno preslikano sve, isti kadrovi, sve isto", "Šimun je top", pišu još o komentarima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.