Hrvati nabrajaju izraze za koje tvrde da nemaju smisla, odgovori su sve

Foto: Press

ČESTO koristimo mnoge izraze za koje bismo se ponekad mogli zapitati kako su uopće nastali i koji je njihov smisao. Jedan korisnik Reddita upitao je ljude koje izraze svakodnevno koriste, a smatraju da nemaju smisla. Napisao je i koji izraz on nikako ne razumije.

"Zašto se kaže 'tri, četiri, sad' za početak utrke, natjecanja, oklade... Pokušavam pronaći smisao toga, ali ga ne nalazim. Niti je tri prvi broj niti je četiri zadnji. Zašto ne počinje od nule ili jedan? Ili ako već počinje od tri i ima tri stupnja odbrojavanja, zašto ne ide tri, dva, jedan? Ne shvaćam", napisao je korisnik Reddita i pokrenuo raspravu. Mnogi su počeli nabrajati izraze koji njima nemaju smisla.

"Spava kao beba", "Spava kao zaklan", "Što se mora, nije teško", "Oduvijek me je zanimalo otkud dolazi izraz 'sve u 16'", samo su neki od komentara.

"Ne znam koliko se svakodnevno koristi ovaj izraz, ali 'pala ti je sjekira u med'. Kako?", "Ne razumijem izraz da se netko uhvatio u koštac s nečim", "Ide gas", "Iz šupljeg u prazno", pisali su drugi. 

Jedan od korisnika društvene mreže napisao je da mu nije jasno zašto se koristi izraz maslinovo ulje, s obzirom na to da je maslina ženskog roda.

"Zar ne bi trebalo biti maslinino ulje"? pitao je. 

"Ovo je odlično pitanje. Ista stvar vrijedi i za mnoge biljke kao primjerice lipov čaj. Nekad se zna naći i smokov list, smokov plod, umjesto smokvin", nadovezala se jedna korisnica Reddita. Neki su pisali i da im nije jasno zašto se govori "test, test" kada želimo provjeriti radi li mikrofon. 

Za koje izraze vi smatrate da nemaju smisla?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.