Hrvati o HDZ-ovcu koji je sa sinom krao željezo: Treba mu armatura da učvrsti stranku

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

ISTAKNUTI karlovački HDZ-ovac i trenutni savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepan Turković (64) jučer je sa sinom Mijom (31) uhvaćen u krađi željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja pa je postupala i policija. Muškarce se sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke.

Policija je, naime, danas izvijestila da je postupala po zaprimljenoj dojavi te da su policijski službenici zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godine. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, rekli su nam u policiji.

Ljudi se šale na račun Turkovića i krađe željezne armature

Budući da je riječ o HDZ-ovcu, očekivano je da su društvene mreže pune komentara na ovaj incident.

"Lijepo je kad otac i sin imaju zajednički hobi. Treba to prenijeti i na unuka", "Treba mu armatura da učvrsti stranku", "Osvijetlili su obraz HDZ-a, pokazali su svojim djelom kako se može i fizičkim radom doći do cilja", "Ovo je sramota čak i za HDZ-ovce", "Je li ovo realno?", "Iz ovoga je jasno da otac uči sina osnovnim postulatima stranke", "Bitno je samo ukrasti, nije bitno što".

"To im je u programu stranke", "Sve poduzetni i vrijedni ljudi. Ni jedan posao im nije težak. Nije im bilo teško po ovoj vrućini tovariti željeznu armaturu", "Ma on je to samo htio pospremiti na sigurno, kod sebe", "Ma podmetnuli su mu", "Nisu htjeli, slučajno", "Pogledajte mu garažu, možda se nađe koji vlak", "Geni željezni", samo su neki od stotina komentara po Facebooku.

Krađa armature s gradilišta je sama po sebi bizarna, a još je bizarnije da se radi o poznatom i politički aktivnom Stjepanu Turkoviću, HDZ-ovcu koji je tijekom posljednjih trideset godina obnašao niz stranačkih funkcija, bio gradski i županijski vijećnik te, redom, direktor gradskog poduzeća Zelenilo, predsjednik NK Karlovca, ravnatelj Županijske uprave za ceste pa sada i savjetnik ravnatelja te iste uprave za ceste. 

Turković izašao iz stranke

Nakon što je policija danas provela kriminalističko istraživanje protiv Stjepana Turkovića i njegovog sina zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja, reagirao je i županijski HDZ. Pokrenuli su postupak njegovog isključenja iz stranke. Ali on je već i sam podnio izjavu o istupanju iz stranke.

"Nakon saznanja o djelovanju gospodina Stjepana Turkovića koje je prouzročilo štetne posljedice za ugled stranke, predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić pokrenuli su postupak bezuvjetnog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice. U međuvremenu je gospodin Stjepan Turković podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a čime se obustavlja i gore navedeni postupak."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.