Hrvati se šale: Kinezi izgrade bolnicu za 10 dana, kod nas 10 dana čekaš u redu

Foto: EPA/Facebook

NAKON što se pojavila vijest da su Kinezi u deset dana izgradili bolnicu s oko 1000 kreveta, čija je gradnja počela 23. siječnja, Hrvati su preplavili društvene mreže sprdnjama na vlastiti račun.

"Kod nas za 10 dana ne možeš doći ni na pregled, a kamoli da izgrade bolnicu", krenuli su Hrvati u komentarima na vijest o brzim Kinezima.

"U našoj predivnoj i prekrasnoj Hrvatskoj možeš samo za 10 dana ili prije umrijeti", "Ma i kod nas mogu izgraditi bolnicu za 10 dana, samo što za dozvole treba godinu dana, a prvi pacijenti mogu biti primljeni tek nakon 6 mjeseci zbog liste čekanja...", "Amateri, kod nas završiš fakultet za jedan dan, i to u nedjelju", "Kod nas za 10 dana možeš jedino čekati u redu da pitaš koji papir ti je potreban, a da ti nakon toga ne fali onaj jedan famozni papir", "Ja u deset dana ne stignem zamijeniti žarulju u hodniku, a kamoli nešto više od toga", "Je li bilo javne nabave i koliko se čekalo za građevinsku dozvolu? Koliki je postotak za domoljubnu partiju od projekta?", "Nama treba 10 godina od donošenja odluke do realizacije", "Lako im je kad se nitko nije žalio na natječaj", nadovezali su se brzo ostali.

A bilo je i onih koje su Kinezi inspirirali za viceve.

"Hvalili se Amer, Kinez i Hrvat čija je nacija najbrža. Kaže Kinez - mi sagradimo bolnicu za 10 dana i svi poslije zdravi. Amer veli - mi pošaljemo raketu na Mars i za 5 dana donesemo kamenje, a Hrvat kaže - mi bacimo kamen-temeljac za izgradnju pivovare i u taj čas već svi pijani", našalio se jedan korisnik Facebooka.

Gradnja nove bolnice u Wuhanu počela je 23. siječnja, a završena je u nedjelju, 2. veljače, ujutro. Riječ je o bolnici koja je nastala zbog pojave smrtonosnog koronavirusa koji se prvi put pojavio upravo u Wuhanu, gdje mu je do danas ostalo žarište.

Nova bolnica se prostire na oko 25.000 metara kvadratnih i ima 1000 kreveta, piše People's Dail, državna kineska novina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.