Hrvatska je pratila kako plače kao Lara, sad ima tvrtku s milijunskim prihodima

Foto: Ivo Cagalj/Boris Scitar/Filip Brala/PIXSELL/Press

PRIJE 11 godina Doris Pinčić pojavila se na hrvatskoj sceni. U rujnu 2011. godine počelo je emitiranje Larina izbora, a serija je ubrzo postala jedna od najpopularnijih sapunica u hrvatskoj TV povijesti.

Jelena Veljača, autorica serije, tad nije skrivala zadivljenost dotad nepoznatom mladom glumicom iz Zadra. Pričalo se i da ju je uočila na autobusnom kolodvoru u Zagrebu i da je automatski znala da je Doris idealna za ulogu nježne (i često uplakane) Lare.

Priča o Lari osvojila Hrvatsku

Romantična priča iz serije brzo je osvojila Hrvatsku, a išla je ovako:

Lara Božić je mlada i prilično siromašna djevojka koja živi i radi u Splitu. Iako školovana glazbenica, radi kao pomoćna kuharica u catering službi. Vlasnice catering službe ponude joj posao konobarice na domjenku obitelji Zlatar, splitske aristokratske obitelji.

Na zabavi Lara upoznaje Jakova Zlatara, mladog, dobro odgojenog momka iz ugledne obitelji. Jakov se vratio u Split sa školovanja u inozemstvu i majka Nela je priredila zabavu u njegovu čast. Jakov nije pretjerano zainteresiran za svijet koji mu majka i otac pokušavaju nametnuti, već mu je za oko zapela mlada djevojka koju susreće u kuhinji. Jakov i Lara se zaljube na prvi pogled...

Serija se emitirala do 2013. godine, a u međuvremenu je snimljen i filmski nastavak Larin izbor: Izgubljeni princ. 

Prije početka snimanja, Larin izbor je prodan u 17 zemalja svijeta kao što su Slovačka, Češka, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, BiH te zemlje Bliskog istoka. Broj zemalja u kojima je serija bila gledana narastao je ubrzo na 41.

Od sapunice do televizije

U seriji je, uz neka poznata imena, glumilo mnogo javnosti dotad nepoznatih glumaca, no najviše je ulogom profitirala Doris Pinčić. Ona je nakon toga počela posuđivati glas za razne animirane filmove, a ubrzo se okrenula i radiju te zatim i televiziji.

Glumu je stavila sa strane, pojavila se tek u nekoliko epizoda serije Horvatovi te se potpuno posvetila voditeljskom poslu. Dobila je angažman na RTL-u, a zatim je prešla na HRT gdje danas vodi emisiju Dobro jutro, Hrvatska. Jedna je od najtraženijih voditelja u zemlji. Vodila je i Doru, a često se može vidjeti i kao voditeljica na raznim eventima i dodjelama nagrada.

"I ja sam iz obitelji koja je uvijek financijski bila prosječna pa si nismo mogli priuštiti ni vrhunske tenisice ni skupe poklone, ali smo uvijek imali neizmjerno puno ljubavi i podrške roditelja, što mi se čini puno važnijim od skupih traperica. Iako mi danas, hvala Bogu, imamo mogućnosti, trudim se svom djetetu racionalizirati kupnju igračaka, slatkiša i ostalog. S prijateljicama razmjenjujem odjeću za naše mališane, tako da kad jedan preraste nosi drugi i tako u krug. Čak smo i kolica podijelili", rekla je jednom prilikom.

Pokrenula je svoju tvrtku DPR koja posluje veoma uspješno. Ljetos se otkrilo da je tvrtka u 2021. ostvarila  ukupni godišnji prihod u iznosu od 1.493.661,00 kuna. Tvrtka je tijekom posljednje dvije godine poslovala s dobiti, a u 2021. ostvarila je neto rezultat poslovanja u iznosu od 362.272,00 kuna dok je ostvarena neto marža iznosila 24.25 posto.

Privatni život

U međuvremenu se javnost sve više interesirala i za njezin privatni život. Brak pa zatim i razvod od glazbenika Borisa Rogoznice bili su dugo u fokusu, a zatim i njezina nova veza s menadžerom Davorom Guberovićem. Iz prvog braka ima dvoje djece, a nedavno je demantirala vijest da čeka treće dijete koja se pojavila u domaćim medijima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.