Hrvatska zombi-komedija Šalša prikazat će se na Hvaru, Šolti i u Splitu

Screenshot: YouTube

Film Šalša redatelja Dražena Žarkovića, zombi-komedija s elementima horora o velikoj tajni na malom dalmatinskom otoku, prije hrvatske kinodistribucije, koja počinje 5. rujna, prikazivat će se na Hvaru i Šolti te u Splitu.

"Nema boljeg osjećaja od gledanja filma u ljetnom kinu. Nakon smijeha i pljeska publike u pulskoj Areni siguran sam da će jednako reagirati i gledatelji koji dođu pogledati Šalšu na našim ljetnim projekcijama", rekao je redatelj.

Ta komedija s vječitim studentom, zombijima i rajčicama u glavnim ulogama premijerno je prikazana na nedavno održanom Pulskom filmskom festivalu.

Film je većim dijelom snimljen na Šolti

U središtu radnje je Vatroslav (Momčilo Otašević), student koji u Zagrebu ostane bez posla i smještaja te prihvati ponudu da dođe na izolirani dalmatinski otok Mala Glava pomoći u berbi rajčica. Ondje upoznaje stomatologinju Irenu (Ivana Gulin) i simpatičan "domaći svit". no nakon "fešte od poma" brzo postane svjestan da Mala Glava skriva mračnu tajnu zbog koje je najbolje - bježati.

 

Splitsku premijeru film će imati 9. kolovoza u Ljetnom kinu Bačvice u Splitu, na kojoj će, uz redatelja Žarkovića, biti i glavni glumci Momčilo Otašević i Ivana Gulin te producentica Ana Grbac. Oni će posjetiti i projekciju 10. kolovoza u Jelsi na Hvaru u sklopu projekta Kino Mediteran, čiji je cilj revitalizacija kina u Dalmaciji.

Na otoku Šolti, gdje je i snimljen većim dijelom, film će se prikazati 24. kolovoza u Kinu Mediteran pod zvijezdama u Maslinici u bašti hotela Martinis Marchi. Glume još Snježana Sinovčić Šiškov, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Slavko Sobin, Damir Markovina, Ecija Ojdanić, Donat Zeko.

Direktor fotografije je Saša Petković, koscenaristi Ivan Turković Krnjak i Maja Todorović, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, slikarica maske Jasmina Lilić, montažer Saša Karakaš Šikanić, dizajner zvuka Ognjen Popić, a snimatelj zvuka je Zoran Maksimović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.