Hrvatske srednjoškolke u školi se pojavile s kravatama. Za to su imale snažan razlog

Screenshot: YouTube

HRVATSKI srednjoškolci ove su godine na poseban način obilježili Dan kravate koji se obilježava 18. listopada. Učenice (i učenici) koji pohađaju fakultativnu nastavu građanskog odgoja Škola i zajednica u školama su se pojavili s kravatama kako bi tako ukazali na rodnu neravnopravnost na tržištu rada.

"U nastavnom predmetu građanskog odgoja Škola i zajednica, prema izboru učenica polaznica bavimo se temom rodne ravnopravnosti, a jedan od najizraženijih oblika rodne neravnopravnosti u razvijenim zapadnim zemljama nalazimo upravo na tržištu rada gdje su žene sustavno potplaćene u odnosu na muškarce", rekla je za srednju.hr profesorica Sunčana-Lea Kolbezen iz XVI. gimnazije u Zagrebu.

"Reakcija učenika i učenica vrlo su pozitivne te se nadamo velikom sudjelovanju i u online dijelu kampanje, odnosno dijeljenju naših fotografija s kravatom uz ključne riječi #rodnaravnopravnost i #mislavnosikravatu. Pozivamo sve učenike, studente te zaposlenike da nam se pridruže u kampanji te tim putem daju svoj doprinos rodnoj ravnopravnosti na tržištu rada", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.