"Hrvatski princ Harry": Zlostavljali su me u školi zbog plesa, izgubio sam sve muške prijatelje

Foto: Facebook

MLADI hrvatski maneken Robert Bojanić progovorio je o negativnim iskustvima tijekom odrastanja u Poreču. Zbog narančaste kose, Roberta su prozvali "hrvatskim princom Harryjem", no nije uvijek dobivao takve laskave usporedbe.

O psihičkom nasilju koje je trpio dok je išao u školu i bavio se plesom odlučio je progovoriti jer smatra da se o ovakvim temama treba više pričati i ne šutjeti. "Ovo je ozbiljna stvar jer jako puno djece pati i trpi nasilje, a profesori nekad to ignoriraju", rekao je model rodom iz Poreča, a adresom u Zagrebu za Index.

Plesom se počeo baviti kad je išao u treći razred osnovne škole, a drugima je to bilo jako čudno. "Mnogi su rekli 'pa on je muško, on se treba baviti nogometom, a ne plesom'", govori Robert te dodaje da je izgubio sve muške prijatelje.

"Tad je krenulo psihičko nasilje u školi. Trajalo je svih osam godina, koliko sam se bavio plesom. Nije bilo dana u školi, a da me netko nije uslikao ili rekao neki ružni komentar. Druga djeca su o meni radila grupe na Facebook s ružnim nazivima, bio sam predmet sprdnje", priznaje te otkriva da mu je bilo najgore kad je imao nastup u školi.

Na raznim nastupima i natjecanjima sa svojom skupinom uglavnom je osvajao prva mjesta, no koliko je bio zbog toga sretan, toliko ga je i rastužilo. "Znao sam što me čeka kad se vratim u školu. Nitko mi nije htio pomoći, bio sam sam i nisam imao ni jednog prijatelja koji bi mi pomogao. Profesori nisu previše reagirali, a znali su što trpim", kazuje nam mladi maneken.

Zbog svega toga, kaže, bio je u velikoj depresiji. "Morao sam se preseliti u Zagreb jer sam bio pod velikim pritiskom", govori. Tako je završila i njegova plesna karijera. No danas je poznati model. "Napokon uživam u životu i radim ono što volim. Bio sam nedavno mjesec dana u Kini i to je jedno predivno životno iskustvo. Pokušavam zaboraviti pakao koji sam proživio", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.