Iako se čine dosadnima, neke od klasičnih poza u krevetu idealne su za živce

Foto: GIPHY/Instagram

MNOGI ljudi u stresnim dijelovima života nisu raspoloženi za seks te ga ostavljaju za vedrije dane, no to zapravo nije dobar potez. Spolni odnosi super su stvar za opuštanje od stresnih situacija, a postoje četiri poze koje su posebno pogodne za stresna razdoblja života i opuštanje, piše Health.

Misionarska poza

Klasična poza koja se mnogima čini dosadnom zapravo je izvrsna za opuštanje. "Ovo može biti jedan od opuštajućih položaja u kojem se možete povezati  - radi se o namjeri i želji koju unesete u seks. Ovaj položaj mi je poznat i u njemu se osjećam ugodno, a danas ćemo ići još dublje - održavat ćemo kontakt očima, ljubit ćemo se tijekom čina, šaptat ću mu u uho i bit ću potpuno otvorena i ranjiva", kaže Laurel House, stručnjakinja za odnose.

Doggy Style

"Ovaj položaj je sjajan način da izbacite stres iz vašeg života nakon teškog dana. To zahtijeva povlačenje kose, stvaranje buke i potpuno oslobađanje od nametljivih misli, što ga čini savršenim načinom za rješavanje agresije, stresa i tjeskobe. Nemojte se bojati ovog položaja - oslobađanje tijela je izvrsno sredstvo za ublažavanje stresa", kaže Cara Kovacs, seksualna edukatorica iz New Yorka.

Yab Yum

Riječ je o tradicionalnoj pozi u tantričkom seksu za čije se izvođenje partneri moraju usredotočiti jedno na drugo, a to oslobađa od nakupljenog stresa, kaže dr. Carol Queen, seksologinja iz tvrtke Good Vibration. U toj pozi muškarac sjedi u lotus položaju, a žena sjedi na njemu s nogama iza njegovih leđa, tako da se međusobno gledaju u oči.

Žlica

Žlica je poza poznatija kao "spoonanje" - žena leži ispružena, a partner iza nje. Kako zahtijeva potpuni kontakt kože, brzo oslobađa od tjeskobe i napetosti.

"Obratite pažnju na kontakt cijelog tijela: temperaturu, teksturu, oblik, pritisak i opći osjećaj kože prema vašem partneru. Usmjerenost na fizički dodir može vam pomoći da se vratite u sadašnji trenutak. S tako čvrsto pritisnutim tijelima, vašem partneru može biti teško posegnuti i potaknuti vaš klitoris", ističe dr. sc. Jess O'Reilly iz Toronta te preporučuje korištenje vibratora za klitoris.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.