NA SVOM blogu želi pokazati da plant-based prehrana nema ograničenja, a isti je cilj imao i u ovogodišnjem Masterchefu. Iako je tamo Matei Negovetić naišao na nerazumijevanje, mi ga potpuno kužimo i zato smo ga zatražili par recepata koje možete pronaći u nastavku.
Veganski bao bunsi
Parena peciva punjena tofuom i povrćem nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Mekana izvana, hrskava iznutra, savršena za svakog tko želi isprobati vegansku verziju popularnih peciva, a recept je ovdje.
Okruglice od slanutka u umaku od mrkve
Ove je okruglice iznimno jednostavno napraviti, a prepune su okusa, posebno kad se peku u pećnici, čime dobivaju novu dimenziju, tvrdi Matei. Umak od pečene mrkve paše uz svaku tjesteninu. Recept je ovdje.
Falafeli s ciklom i blitva s krumpirom
Bliskoistočni specijalitet u šarenom izdanju razveseli na prvi pogled. Jednostavan za pripremu, uz dašak tradicije koju daju blitva i krumpir, zadovoljava svakog tko je željan imati kvalitetan i potpun obrok. Ovdje je recept.
Slani tart od kikirikija
Ovaj tart dobitna je kombinacija za one koji vole slano i slatko u istom jelu. Čokolada, sol i kikiriki glavni su sastojci ovog veganskog deserta, a recept je ovdje.
Veganski tart od limuna
Čvrsta krema od limuna s hrskavom podlogom znak je da sezona limuna može početi. Ovdje možete pronaći recept.
"Recepti koje smišljam rezultat su razumijevanja namirnica - koja s kojom može ići, kakav će okus dati, koju strukturu želim u samom jelu, koje začine želim koristiti te je ono što zagovaram sezonalnost i dostupnost namirnica. Jednostavnost pripreme, okus i vizualni dio svakako su tri odrednice svakog pripremljenog jela", zaključio je Matei čija nova jela možete naći i na njegovom Instagram profilu plantbasedfulloftaste.
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.