Ova igra je u tri dana prodana u pet milijuna primjeraka

Foto: Pocketpair

Tvorci online igre za više igrača, koju nazivaju Pokémon with guns, kažu da je prodana u pet milijuna primjeraka u tri dana, piše BBC. Palworld, japanske tvrtke Pocketpair, postigao je uspjeh preko noći. Lansiran je u petak, a zbog velike popularnosti igrači su se povremeno mučili s prijavom zbog preopterećenosti. 

Palworld je opisan kao "igra za skupljanje čudovišta za više igrača s elementima preživljavanja u otvorenom svijetu".

Zbog velike popularnosti došlo do problema

Igrači, poznati kao "pal-tamers" putuju velikim zemljovidom boreći se s ljudskim neprijateljima i stvorenjima poznatim kao "pals", koji se mogu uhvatiti i regrutirati. Čudovišta se mogu ili boriti zajedno s igračem u borbama ili se mogu staviti na posao u bazi, izrađujući zalihe i predmete za korištenje na terenu.

Na svom vrhuncu igra je prijavila gotovo 1.3 milijuna istodobnih igrača putem Steama, a tim koji stoji iza nje morao je održati hitan sastanak kako bi riješio rane probleme s vezom.

Kritiziraju je da kopira dizajn Pokemona

Igra je naišla i na kritike. Naime, kritizirali su programera da kopira dizajn od Pokemona, no sličnosti su uočili i s igrama za preživljavanje kao što su Rust i Ark: Survival. Tvorci igre negiraju da im je Pokemon bio inspiracija.

Međutim, hvaljen je zbog svoje grafike i ima "vrlo pozitivnu" ocjenu korisnika u trgovini digitalnih igara Steam, na temelju 40.000 recenzija. 

Igra je pokrenuta u "ranom pristupu" - gdje verzija dostupna igračima nije konačni proizvod. Nedovršena verzija može značiti da će igrači imati bugove i druge probleme. U poruci objavljenoj jutros, Palworldovi programeri rekli su da je njihov tim za podršku primio 50.000 upita i da su "svjesni ozbiljnih grešaka" u igri. 

Pročitajte više