Igra s lozinkom zaludjela je internet. Izgleda vam prejednostavno? I nije baš...

Foto: Freepik/Password Game

THE PASSWORD game je novi internetski hit. Riječ je o igri koja mnoge podsjeća na lani megapopularni Wordle

Razvio ju je Neal Agarwal (Neal Fun), objavljena je 27. lipnja, i u samo dva dana je preplavila društvene mreže. Premisa igre je sljedeća - morate osmisliti jedinstvenu lozinku koja zadovoljava skup kriterija koje postavlja igra. Zvuči jednostavno? Hm, da... I nije baš. 

Naime, kad zadovoljite jedan kriterij pojavljuje se drugi pa treći pa četvrti... I tako dalje, a svaki je kompliciraniji od onog prethodnog. Dobra stvar je da lozinku možete mijenjati u svakom trenutku igre, no posebno problematična stvar u igri je to što uključuje i elemente drugih igara poput šaha.

Primjerice, kada dođete do kriterija 16, od vas se traži da u lozinku uključite "najbolji potez u šahovskoj algebarskoj notaciji". Taj dio igre je zadao posebnu muku igračima, barem sudeći po objavama na društvenim mrežama, jer zahtjeva nešto konkretnije znanje o šahu. I to je samo pola puta.

Naime, igra ima ukupno 35 koraka, odnosno kriterija koje morate zadovoljiti. 

Trikovi

Ako ste se već navukli (ili vas ovaj tekst navuče), evo nekoliko trikova:

Za kriterij broj 5, gdje zbroj znamenki u vašoj lozinki mora biti 25, trebali biste koristiti samo znamenke od 1 do 9.

Za kriterij broj 9, gdje umnožak rimskih brojeva u lozinki treba biti 35, čini se da je najčešći odgovor XXXV i I (35*1).

Za kriterij broj 10 refrešajte CAPTCHA-u da si olakšate, ako baš zapnete na prvom zadanom.

Za kriterij broj 15, gdje lozinka mora sadržavati prijestupnu godinu, imajte na umu da prijestupne godine mogu biti djeljive s četiri. Godine koje su djeljive sa 100 (1900., 2000., 2100. i tako dalje) ne mogu biti prijestupne godine, osim ako nisu djeljive s 400. Iz tog razloga 1700., 1800. i 1900. nisu bile prijestupne godine, dok recimo 1600. i 2000. jesu.

Igru možete pronaći ovdje, sretno!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.