Ima hrvatsko državljanstvo: Tko je djevojka koja je Šibenik rasprodala za tri sekunde

Foto: Facebook

25-GODIŠNJAKINJA imena Ella Marija Lani Yelich-O'Connor u samo tri sekunde uspjela je rasprodati koncert u Šibeniku koji je na kraju održala dva dana zaredom i oduševila publiku. 

"Dobra večer, Šibenik. Više od dvije godine čekala sam ovaj dan. Kad smo pokretali turneju, tražila sam da obavezno prođe kroz dvije države iz kojih je moja obitelj, Hrvatsku i Irsku. Ne mogu vam opisati koliko sam uzbuđena što sam ovdje večeras", rekla je glazbenica na početku koncerta i izazvala oduševljenje.

 

Pa tko je pop senzacija poznata pod umjetničkim imenom Lorde?

Ima hrvatsko državljanstvo, pozirala s Kolindom

Lorde, čije je pravo ime Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, hrvatskog je podrijetla i to po majci, pjesnikinji Sonji Yelich, koja je šezdesetih s obitelji na Novi Zeland stigla iz Dalmacije. I Lorde ima hrvatsko državljanstvo te često ističe koliko je ponosna na porijeklo svoje obitelji.

"Moja je majka Hrvatica, kao i još 100 tisuća Novozelanđana, a sada sam to formalno i ja jer sam dobila hrvatsko državljanstvo", rekla je 2017. nakon što je dobila državljanstvo. Fotografirala se i s Kolindom Grabar-Kitarović kad je sad već bivša predsjednica bila u posjetu Novom Zelandu.

Pojavila se na sceni kao 16-godišnjakinja, s tada najvećim hitom godine Royals. Višestruka je dobitnica Grammyja i jedna od najmlađih izvođačica koja je osvojila međunarodne ljestvice. Rijetko koristi društvene mreže, promotivno se pojavljuje jako rijetko, a između albuma uzima i višegodišnje pauze.

Prošle godine pojavila se njena prva fotografija na Instagramu nakon dugo vremena.

Svojedobno je rekla da se udaljila od društvenih mreža jer je osjećala da gubi slobodnu volju, ali i zbog stresa koji je osjećala. Jedno vrijeme vodila je "tajni" Instagram profil onionringworldwide u kojem je recenzirala hranu.

Lorde trenutno broji 12 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, kao i 10 milijardi streamanja.

"Na turneju odlazi u mjesta koja osobno bira"

Lorde je u Šibeniku nastupila u sklopu svjetske turneje koja će obuhvatiti više od 40 zemalja. Publiku je na koncertu podsjetila na neke od svojih starih hitova s prva dva albuma, ali i predstavila novo studijsko izdanje Solar Power, koje izlazi krajem ovog ljeta.

"Na turneju Lorde odlazi na mjesta koja osobno bira i želi posjetiti te uglavnom na najbolje koncertne pozornice svijeta. Tako se šibenska tvrđava našla na popisu u društvu legendarnih koncertnih destinacija, poput Radio City Music Halla u New Yorku, Shrine Auditorium u LA-u, Roundhouse u Londonu ili Castello di Villafranca u Veroni", objasnili su organizatori u najavi koncerata.

Pročitajte više