Indijac koji živi u Hrvatskoj usporedio je hrvatski jezik sa starim drevnim jezikom

Screnshoot: Instagram

Indijac Gujju preselio se u Hrvatsku i sada sa svojim pratiteljima na Instagramu dijeli zanimljivosti koje ovdje otkriva. Iako je profil pokrenuo nedavno, već ima gotovo tisuću pratitelja.

"Znate li da su hrvatski i sanskrtski jezik slični? Da, naći ćete mnoge slične riječi u ta dva jezika", kaže Gujju na početku jednog od svojih videa, koji je prikupio preko 50 tisuća pregleda.

Sanskrt je drevni jezik

U videu Indijac nabraja riječi poput majka, otac, brat, svijetlo, tama, znanje, griva i govori da slično zvuče na hrvatskom i sanskrtskom jeziku. Slični su i brojevi, kaže, kada se izgovaraju od jedan do deset. U nastavku Gujju donosi cijeli popis sličnih riječi, a neke su potpuno jednake u ova dva jezika. Usporedio je i riječi "Buddha" i "budan". Gujju objašnjava da je sanskrt drevni jezik te da zbog toga nije neobična njegova sličnost s europskim jezicima.

Gujju je odgovorio i na pitanje o padežima. Jedan ga je pratitelj pitao zna li što su padeži i postoje li u sanskrtskom jeziku. Rekao je da zna što su padeži i da misli da ih je u hrvatskom jeziku sedam te dodao da postoje i u sanskrtskom, gdje ih ima osam.

"Hrvatska je najsigurnija zemlja"

Njegov video komentirali su mnogi Hrvati. "Nadam se da uživaš u Hrvatskoj i da te ljudi dobro tretiraju", napisao mu je jedan pratitelj na što je Gujju odgovorio: "Da, uživam u Hrvatskoj. Mirno je i ovo je najsigurnija zemlja koju sam ikada vidio."

Inače, Gujju snima i vlogove na YouTubeu. Isprobava povrće, ide u kino i dijeli smiješne videe svakodnevnih situacija na cestama u Hrvatskoj. Na profilnoj fotografiji ima zagrebačku crkvu svetog Marka. "Dosljednost je ključ uspjeha", napisao je u opisu svog profila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.