S 14 godina je izgubila sve dlake na tijelu. Danas je prati 600 tisuća ljudi

Foto: Instagram

DANIELLE GILBERT potpuno je ćelava otkad je imala samo šest godina. Ova 24-godišnjakinja iz Engleske pati od alopecije otkako je bila beba, ali nakon godina niskog samopouzdanja danas je uspješna influencerica koju na TikToku prati više od 600 tisuća ljudi. 

Ona redovito dijeli snimke na kojima pokazuje kako se šminka, kao i videozapise u kojima objašnjava kako stručno staviti periku. "Kada sam bila tinejdžerica, nije bilo influencera koji su izgledali kao ja i to mi je srušilo samopouzdanje. Želim biti osoba na koju se mlade djevojke mogu ugledati i osjećati se normalno", izjavila je za Metro.

@danigmakeup1 Remain untouchable baby ✨ #makeuptransformation #makeuptutorial #grwm #alopecia ♬ original sound - mia (taylor’s version)

"Imala sam bujnu kosu do 18 mjeseci. Zatim je mama primijetila ćelavi dio na mojoj glavi i odvela me liječnicima. Isprva su rekli da je to dječja alopecija i da će kosa ponovo izrasti. Na kraju su me uputili dermatologu i u dobi od dvije godine dobila sam dijagnozu", ispričala je.

Kosa joj je nastavila ispadati, pa se na kraju odlučila obrijati kad je imala šest godina. Od tada je potpuno ćelava. "Roditelji su mi bili nevjerojatna podrška i rekli su mi da izgledam jako kul, što mi je podiglo samopouzdanje", dodala je.

Zbog snimki šminkanja postala viralna, a posebna joj je podrška dečko

Kada je imala 14 godina, izgubila je sve dlake na tijelu, uključujući obrve i trepavice. Otkrila je kako joj je to bilo posebno teško jer je bila tinejdžerica i osjećala je kako gubi svoj identitet. "Kada sam krenula na fakultet, moje samopouzdanje je bilo poljuljano i bilo mi je teško sklapati prijateljstva. Često sam se izolirala jer me moja alopecija sputavala", navela je.

Nakon početnog razočaranja Danielle je počela vježbati šminkanje i snimati se kako bi se osjećala lijepom, a njezine su snimke postale viralne. "Htjela sam podići svijest o alopeciji i pokazati ljudima da mogu biti lijepi i voljeti sebe. Počela sam eksperimentirati šminkom jer sam se htjela osjećati lijepo. Sada imam više samopouzdanja nego ikad", opisala je.

Posebnu podršku ima i od svog dečka. "U sjajnoj sam vezi s muškarcem koji me voli, s mojom perikom ili bez nje", zaključila je.