INmusic odgođen za iduću godinu, reakcije su podijeljene

Foto: Pixsell/Borna Filic

ZAGREBAČKI INmusic festival predviđen za ljeto odgođen je za iduću godinu, objavljeno je danas na službenim stranicama festivala.

"Usprkos optimizmu koje je donijelo otkriće više vrsta cjepiva protiv COVID-19 krajem 2020. godine te najave plana procjepljivanja svjetskog stanovništva u prvim mjesecima 2021. godine, borba protiv ove više sile, bez presedana u modernoj povijesti, u realnosti se pokazuje dugotrajnijom i izazovnijom od očekivanja. Stvarno stanje pandemije u Europi u proljeće 2021. godine za nas, kao i za mnoge druge festivale, nažalost uvjetuje samo jedan ishod – ni ovog lipnja neće biti moguće održavanje INmusic festivala #15", poručili su iz organizacije festivala.

Prema novim informacijama, festival bi se trebao održati od 20. do 22. lipnja 2022. godine, dok bi kamp trebao biti otvoren od 17. do 24. lipnja. Napomenuto je i kako će ulaznice ostati važeće za nove datume održavanja festivala.

Napominju i kako su u intenzivnoj komunikaciji o odgodi dogovorenih nastupa sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima te mole za razumijevanje i strpljenje. "U protekloj godini dali smo sve od sebe i s kolegama iz svih krajeva Europe trudili se naći rješenje i odgovorne načine da vratimo velika glazbena događanja pred mnogobrojnu publiku. Dali smo sve od sebe, ali trenutno stanje pandemije zahtjeva još strpljenja i ustrajnosti. Tužni smo, razočarani i umorni, kao i vjerujemo mnogi od vas. Ipak, tokom i ove protekle godine pune iščekivanja i neizvjesnosti javljali ste nam se s riječima ohrabrenja i mnogobrojnim sjećanjima s prethodnih INmusic izdanja – hvala vam na tome. Kao i uvijek do sada, to je naš motiv da ustrajemo i dalje. Budite nam zdravo, solidarno i naći ćemo put i iz ove krize", poručili su još.

I dok ispod objave dominiraju tužni emotikoni, mnogi su se već počeli međusobno ohrabrivati. "Svi bumo došli na INmusic 2022! Držite se", samo je jedan od komentara. "Vidimo se 2022.", komentirali su mnogi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.