Iza ove jezive lutke krije se još strašnija priča iz stvarnog života

Foto: Instagram

NA DRUŠTVENIM se mrežama u posljednje vrijeme počela širiti igra koja navodno uključuje "suicidalni izazov", a pokretači se skrivaju iza slike jezive lutke zvane Momo, piše Unilad. 

Igra se sastoji od toga da sudionici komuniciraju s nepoznatim brojem putem Whats Appa s kojeg dobivaju sve nasilnije poruke, a na profilu se nalazi fotka jezive lutke iskolačenih očiju. No priča postaje još mračnija. 

Prema pisanju Buenos Aires Timesa, policija je povezala ovu morbidnu igru sa samoubojstvom dvanaestogodišnje djevojčice u Argentini. Ona si je oduzela život, a sve je snimila kamerom na svom mobitelu. Policija vjeruje da je namjeravala snimku objaviti na društvenim mrežama kako bi napredovala u takozvanoj Momo igri. 

Kako bi upozorili ljude na ovu opasnu igru, jedinica za istraživanje cyber kriminala u Meksiku objavila je detalje igre. 

"Sve je počelo u Facebook grupi gdje su sudionici dobili izazov da moraju komunicirati s nepoznatim brojem putem Whats Appa. Nekoliko sudionika je otkrilo da Momo na poruke odgovara nasilnim i agresivnim slikama te da šalje prijetnje. 

Ovakva igra kod maloljetnika i mladih ljudi može biti zlouporabljena kako bi se ukrale osobne informacije, potaklo ih se na suicid i agresiju, za iznudu ili može uzrokovati psihičke poremećaje poput anksioznosti, depresije ili nesanice", stoji u njihovoj objavi. 

Od početka igre prijavljeno je nekoliko brojeva s kojih stižu poruke iz raznih zemalja svijeta, uključujući Meksiko, Argentinu, SAD, Francusku i Njemačku. 
Samu lutku napravila je japanska umjetnica Midori Hayashi koja nema nikakve veze s ovom igrom, a fotka njene lutke korištena je bez njenog znanja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.