Jackpot je na američkom lotu narastao na 1.73 milijarde dolara

Foto: Profimedia

Powerball jackpot porastao je na nevjerojatnih procijenjenih 1.73 milijarde dolara nakon što u ponedjeljak navečer nije izvučen.

To je također prvi put u povijesti Powerballa da su uzastopni ciklusi jackpota dosegli nagrade od milijardu dolara, objavio je Powerball. Ako netko večeras osvoji jackpot, imat će izbor između anualizirane nagrade u vrijednosti od procijenjene 1.73 milijarde dolara ili paušalne isplate procijenjene na 756.6 milijuna dolara. Naravno, na nagradu će država lupiti ogroman porez.

Dobitni brojevi u ponedjeljak bili su 16, 34, 46, 55, 67, a Powerball 14. U izvlačenju je bilo više od 3.7 milijuna dobitnih listića na nižim razinama nagrada, uključujući nagradu od 2 milijuna dolara u Floridi i četiri nagrade od milijun dolara.

Prošlo je nekoliko mjeseci otkako je jackpot posljednji put osvojen. Bilo je to 19. srpnja, kada je jedan listić u Kaliforniji osvojio jackpot vrijedan 1.08 milijardi dolara. Nagrada od 1.73 milijarde dolara druga je nakon nagrade od 2.04 milijarde dolara osvojene u Kaliforniji prošlog studenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.