Jane Fonda: Mogu prekinuti kemoterapiju, ovo mi je najljepši rođendanski poklon

Foto: EPA

GLUMICA Jane Fonda objavila je da joj je rak trenutno u fazi remisije, a liječnici su joj rekli da može prekinuti liječenje kemoterapijom.

Fonda, koja 21. prosinca puni 85 godina, vijest je otkrila svojim obožavateljima na svojoj web stranici, naglasivši kako joj je ovo "najbolji rođendanski poklon ikad". 

"Prošli tjedan moj mi je onkolog rekao da je moj rak u remisiji i da mogu prekinuti kemoterapiju. Osjećam se blagoslovljeno", napisala je glumica. Dodala je da su joj prve četiri kemoterapije bile prilično lake, no onda je, kaže, postajalo sve teže. 

Podsjećamo, početkom rujna Fonda je u objavi na Instagramu otkrila da boluje od ne-Hodgkinovog limfoma koji je opisala kao "vrlo izlječiv rak".

"Rak je učitelj i obraćam pažnju na lekcije koje mi nosi"

U svojoj ranijoj objavi Fonda je rekla da je njena dijagnoza istaknula važnost zajednice za nju.

"Rak je učitelj i obraćam pažnju na lekcije koje mi nosi. Jedna stvar koju sam već shvatila je važnost zajednice i produbljivanja vlastite zajednice kako ne bismo bili sami. A rak, uz moju dob - gotovo 85 godina - definitivno uči važnosti prilagodbe novim stvarnostima", poručila je.

"Živimo kroz najodgovornije vrijeme u ljudskoj povijesti jer će ono što sada činimo ili ne činimo odrediti kakva će budućnost biti i neću dopustiti da me rak spriječi da učinim sve što mogu", zaključila je glumica.

Pročitajte više