Jared Leto postao sprdnja zbog festivala kod Šibenika: "Zabrijao je da je Isus"

Foto: Facebook

IAKO je domaća javnost čitajući najave za festival Jareda Leta na Obonjanu mislila da je riječ o glazbenom događanju, fotografije objavljene na stranici njegove grupe Thirty Seconds To Mars, kao i brojni komentari pratitelja, daju naslutiti da je glazba bila u drugom planu. Jared Leto doveo je fanove na otok pored Šibenika kako bi im - propovijedao.

Ulaznice za taj višednevni festival koštale su od 1500 dolara (nešto manje od 10 tisuća kuna) pa sve do 6500 dolara, odnosno čak 42 tisuće kuna. Za tu cijenu sljedbenici Jareda Leta sa svojim su idolom vježbali jogu, istraživali otok, dijelili iskustva, a najviše - slušali njega kako priča. Zvuči poznato?

Fotografije prikazuju 150-ak ljudi odjevenih u bijelo koji se šeću otokom i slušaju Leta dok govori. On, pak, svojim imidžem u bijeloj togi s raspuštenom kosom i šarenim japankama na društvenim mrežama nailazi na prilično podvojene reakcije - jednima vizionar, drugima šarlatan.

Spoznaja da je riječ o spiritualnom, a ne glazbenom druženju nemalo je iznenadila čak i najvjernije fanove na službenoj stranici njegovog benda. "O moj Bože, zabrijao je da je Isus", piše jedna pratiteljica. "Izgleda da ga je uloga Jokera zaista sje****", šali se jedan fan, a drugi se pita: "Što se dovraga dogodilo Jaredu Letu?"

"Wow, sa svim dugogodišnjim optužbama da je Leto napadao ljude, ovo vas nimalo ne zabrinjava?" napisao je jedan pratitelj referirajući se na prošlogodišnje optužbe da je godinama vrebao i mamio maloljetne djevojke.

"Da, ovo je kult", napisao je glumac i pjevač uz galeriju fotografija s Obonjana. "Hrvatsko osoblje se bojalo da smo sekta, ali hej, samo smo kult", otkrila je jedna od sudionica festivala Mars Island.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.