Jarunske rolerice i oskudno odjevene turistkinje u Makarskoj odlično podnose vrućinu

TOPLINSKI udar u Hrvatskoj u punom je jeku, a građani se snalaze kako mogu. Neki se osvježe u moru, dok se drugi polijevaju vodom i kupaju u fontanama. U Makarskoj su turisti popodne šetali gradom sa što manje odjeće na sebi. Dok u drugim hrvatskim gradovima policija zaustavlja turiste koji hodaju van plaže u kupaćim kostimima, makarska policija to ipak tolerira. U Zadru, Dubrovniku i Splitu ulice su uglavnom bile puste s tek pokojim prolaznikom, no zato su plaže bile pune kupača.

Na Morskim orguljama održalo se Otvoreno državno prvenstvo i Prvenstvo Grada Zadra Aquatlonu. Radi se o sportskoj disciplini koja uključuje plivanje i trčanje. Natjecatelji su trčali po najvećoj vrućini i polijevali se vodom kako bi izdržali do kraja.

Za razliku od jučerašnjeg dana kad je većina Zagrepčana nahrupila na Jarun kako bi se osvježila, jezero je danas bilo pusto. Uporne su jedino bile rolerice koje uoči odlaska na more žele što bolje istesati liniju, pa ih nije smetao ni toplinski udar. Zbog paklenih vrućina većina se ljudi zadržavala u zatvorenom pa je tako i centar grada bio bez žive duše. Rijetki prolaznici uglavnom su se držali hlada u parkovima, a oni hrabriji rashlađivali su se u fontanama. Osijek je također bio gotovo prazan, jer tamo se živa u termometru penjala i do vrtoglavih 45 stupnjeva.

Slično je bilo i u Vinkovcima gdje je temperature preko dana bila 37 stupnjeva. Vinkovčani su osvježenje potražili na Banji gdje su dva umjetna jezera bila prepuna kupača. Kao alternativu vrućim i pretrpanim plažama, domaći su turisti i lokalni stanovnici odlučili nedjelju provesti u Gorskom Kotaru gdje je zrak svježiji te se može uživati u čistim jezerima i šetnicama po prirodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.