Jedna stvar kod frajera ženama je važnija od izgleda (i od bilo čega drugog)

Foto: Instagram

ČINI SE da uvjerenje da žene vole loše dečke ipak nije točno. Naime, istraživanje britanskih znanstvenika čiji su rezultati objavljeni u British Journal of Psychology pokazalo je da je altruizam jedna od glavnih kvaliteta koje žene traže kod muškaraca kad razmišljaju o ljubavnim vezama.

Altruistični ljudi su, prema ovom istraživanju, privlačniji suprotnom spolu te se zbog toga više i seksaju. U jednom dijelu studije ispitanici su morali odgovoriti na pitanja o svojim seksualnim navikama i vezama. Oni ispitanici koji su prijavili više altruističkih radnji (humanitarni rad i slično) ujedno su imali i češće seksualne odnose, imali su više seksualnih partnera te su općenito bili poželjniji suprotnom spolu.

Drugi dio studije istraživao je spremnost sudionika da daruju potencijalne novčane dobitke. Oni koji su bili spremniji pokloniti novac pokazali su se i kao uspješniji na ljubavnom polju, imali su više seksualnih partnera općenito u životu, kao i u posljednjih godinu dana.

Još jedno istraživanje iz 2016. godine pokazalo je da žene biraju atraktivne, ali sebične muškarce kad traže vezu na jednu noć, no kad razmišljaju dugoročno onda biraju simpatičnije muškarce dobra srca koji im nužno nisu toliko privlačni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.