Jednu od najvećih ljubavi Hollywooda prekinula je njezina tragična smrt koja je šokirala svijet

Foto: Guliver Image/REX/YouTube

LIAM NEESON i Natasha Richardson bili su u sretnom braku 15 godina sve do njezine tragične i iznenadne smrti na skijanju u Quebecu u ožujku 2009. godine. Natasha je umrla od posljedica udarca u glavu za vrijeme skijanja.

Par se upoznao 1993. godine, kad su zajedno nastupili u mjuziklu "Anna Christie". Dobili su dvojicu sinova, Michaela i Daniela, koji su danas u svojim ranim dvadesetima.

U vrijeme kad su se upoznali, Natasha je bila udana za producenta Roberta Foxa, dok je Neeson bio poznat kao veliki hollywoodski zavodnik koji je navodno imao afere i s Juliom Roberts, Barbrom Streisand i Brooke Shields.

Za njihov zajednički nastup na mjuziklu rekao je: "Nikad nisam osjetio takvu eksplozivnu privlačnost ni s jednom glumicom. Bili smo kao Fred Astaire i Ginger Rogers".

Nedugo nakon zajedničkog angažmana na ovom mjuziklu, par je započeo zajednički život u New Yorku, a vjenčali su se na ljeto 1994. godine.

Za vrijeme tragične nesreće, Liam je snimao film u Torontu, te je odmah doletio u Montreal gdje je Natasha bila hospitalizirana.

Rekao je kako je pričao s Natashom telefonski prije nego je umrla i kako je rekla: "Dragi, malo sam pala na snijegu".

Kada je došao do doktora, vidio je na snimkama glave kako je mozak bio potpuno zdrobljen. "Rekli su mi da joj je mozak mrtav. Otišao sam do nje i rekao joj: "Draga, iz ovog nema povratka. Jako si udarila glavom. Vodimo te nazad u New York i svi će naši prijatelji i obitelj biti uz tebe." To je otprilike bio moj oproštaj, iako nisam siguran da je čula što sam rekao", izjavio je Liam.

Ranije u braku, par se dogovorio kako će isključiti aparate ako se jedan od njih nađe u vegetativnom stanju. Donirao je njezino srce, jetru i bubrege. "Znam da bi bila sretna jer sam to napravio", dodao je.

Još uvijek ima njezinu robu i njezine stvari te živi u kući u kojoj su svojedobno živjeli i vjenčali se. Kaže kako povezanost s pokojnom suprugom nije nestala, a s njezinom je majkom jako blizak i ona mu je bila glavna podrška nakon Natashine smrti.

Kaže kako je u početku dosta razmišljao o načinu na koji je umrla, ali je onda došao do zaključka kako joj jednostavno nije bilo suđeno da ostane na ovoj zemlji dulje vrijeme. Izjavio je kako nije religiozan, ali je tražio odgovore poslije smrti i vjerojatno će h nastaviti tražiti do kraja života.

O svom životu kao samohranom roditelju, izjavio je: "Moglo je biti i puno gore". 

Dio intervjua koji je dao pet godina nakon Natashine smrti možete pogledati ispod.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.