Jerry Seinfeld: Ovo je najsmješnija scena u seriji, jedva sam ju snimio od smijeha

Screenshot: Youtube

Kultna televizijska serije Seinfeld imala je 180 epizoda i za svog prikazivanja je redefinirala komediju. Istraživala je svijet svojim duhovitim zapažanjima, postavljajući zbunjujuća pitanja poput: "Što bi nekoga moglo natjerati da priredi zabavu? Mislim, imati hrpu stranaca u vašoj kući kao u hotelskoj sobi."

Na pitanje koju scenu je bilo najteže snimiti bez smijeha Seinfeld je komentirao da je to scena u kojoj ga poručnik Bookman, bijesni knjižničarski policajac kojeg glumi Philip Baker Hall, ispituje o knjizi Rakova obratnica koju navodno nije vratio i postaje još više bijesan kada sazna da nema ni trunke instant kave u stanu. Epizoda iz treće sezone maštovito je nazvana Knjižnica.

"Bilo je tako smiješno to da me ispitivao u mom stanu o knjizi. Stalno sam pucao od smijeha. Dakle, ta scena koju na kraju vidite sastoji se od otprilike osam različitih ponavljanja. Uzeli smo komade koji su bili OK i spojili ih jer sam puno puta zabrljao", rekao je Seinfeld za AV Club.

Sljedeća je dosjetka niz rečenica koje će dugo živjeti u sjećanju mnogih obožavatelja: "Pa, da ti kažem nešto, smiješni dječače. Znaš onaj mali pečat? Onaj na kojem piše Njujorška javna knjižnica? Pa, tebi to možda ne znači ništa, ali meni znači puno. Naravno, samo naprijed; nasmij se ako želiš. Već sam vidio tipove poput tebe. Šminker. Stvaraš scenu. Kršiš konvencije."

Pročitajte više