Jesen u Zagrebu u očima mladih glazbenih nada: Ovakvu Stingovu obradu još niste čuli

Screenshot: Youtube

ZAGREBAČKI bend "The Answer" trudi se pružati nešto novo i drugačije na domaćoj glazbenoj sceni. Objavili su spot za projekt #ZagrebAtDawn koji je zamišljen kao glazbena razglednica kojom se predstavlja glavni grad kroz sva četiri godišnja doba.

Obradu Stingovog evergreen­a "Fields of Gold" obradili su na svoj način, a jesenska razglednica snimana je na livadi Cmrok i paviljon u Nazorovoj ulici iz kojeg se pruža pogled na Tuškanačku šumu.

"Zora je po meni vrijeme najljepšeg svijetla, ljepše i od sutona. Svaki je put poseban doživljaj stati iza kamere i "hvatati" tu zoru, posebno kad ispred tebe stoje prijatelji koje dobro poznaješ pa s njima možeš lako komunicirati”, rekao je Duje Miliša, student Akademije dramskih umjetnosti koji je zadužen za vizualni identitet, a pridružili su im se pjevačice Nikolina Fistrić (MARKIZ) i Helena Hunčaga, te bubnjar i perkusionist Marin Gregov.

Dečki su do sada u sklopu #ZagrebAtDawn­-a već obradili pjesmu "Wicked Game" Chris Isaak­a za proljetno izdanje, dok su za ljetni video odabrali autorsku skladbu pod nazivom "Good Day".

"Nije nam bitno jesu li to hitovi, stare ili nove pjesme, već nam je najvažnije da nas inspirira i da nam paše u naše poimanje godišnjeg doba za koje snimamo. To je jednostavno stvar 'feelinga'. Što se obrada i autorskih pjesama tiče, normalno je da su nam naše pjesme prirasle srcu, to je dio nas i volimo ih svirati, ali to ne znači da ne uživamo u izazovu koji nam pružaju obrade. Glazba je univerzalna tako da su tu i podjele nebitne, najbitnije da osjećamo da ta glazba leži uz ono što osjećamo", rekao je bubnjar Robert Domitrović.

THE ANSWER!­ su ljetos snimili i singl "Nikad" na kojem im se kao gošća pojavila Vanda Winter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.