Jeste li za maraton božićnih filmova? Ovo je 10 novih koje morate pogledati

Foto: Shutterstock

BOŽIĆ volimo iz tisuću razloga, a mnogima je jedan od njih i božićni filmski maraton. Nakon ukrašavanja doma i druženja s obitelji i prijateljima najljepše je opustiti se pod toplom dekicom, s tanjurom finih kolača ispred sebe i gledajući najljepše božićne filmove.

Za sve obožavatelje božićne atmosfere pronašli smo 10 najnovijih božićnih filmova, savršenih za blagdansko opuštanje.

Snježni Božić

U ovom romantičnom filmu odvjetnica Kelly dolazi u svoj rodni gradić provesti Božić sa svojom obitelji. Otkako joj je otac umro prošle godine, njezina majka i sestra se bore s održavanjem obiteljskog posla - iznajmljivanjem zimske kolibe. Kelly mašta o savršenom muškarcu dok ona i sestra pokušavaju smisliti kako spasiti obiteljski posao. Iznenada se u gradu pojavljuje građevinar Forrest koji im počne pomagati s kolibom.

Zaljubljeni na Božić

Protagonisti ovog filma su Miranda i Nelson koji se upoznaju na kostimiranoj božićnoj zabavi gdje su odjeveni u Djeda božićnjaka i Baku božićnjak. Odluče da si neće otkriti identitet pa provedu romantičnu večer pod maskama. Dok se njihova romansa nastavlja online, u stvarnome životu oni su predstavnici rivalskih kompanija koji moraju raditi zajedno na razvijanju aplikacije za božićne darove, ne znajući da su se već upoznali na kostimiranom tulumu. Zanimljivost vezana uz ovaj film je da je glavna glumica hrvatskog porijekla, čime se jako ponosi.

Božić u Washingtonu

Dekoraterka interijera Emily unajmljena je da uredi ambasadu jedne kraljevine za dobrotvorni božićni bal. Prvi dan upoznaje ambasadora Magnusa koji ne voli ukrase i ne slavi Božić. Emily se trudi pokazati mu čaroliju božićnog doba te oni provode sve više vremena skupa. Film malo odskače od uobičajenih božićnih romansi jer su glavni likovi u srednjim godinama, što je osvježavajuće u ovom žanru.

Plesni Božić

Još jedan film s protagonistima u kasnim tridesetima donosi božićni duh u plesnom obliku. Olivia podučava balet i za božićnu priredbu sa svojim učenicama priprema plesnu predstavu Orašara. Glavnu ulogu dobila je malena Lily, koju odgaja samohrani otac Michael koji slučajno upozna Oliviju koja ga očara.

Zaljubljeni u Božić

Ashley je zaljubljenica u Božić koja radi kao voditeljica božićne trgovine koju se nada uskoro preuzeti. U gradu se pojavljuje sin vlasnika Ben, koji je jednako zaljubljen u Božić te se krenu natjecati za mjesto nasljednika “kralja Božića”. Unatoč početnoj netrpeljivosti shvate da dobro funkcioniraju kao poslovni suradnici, a među njima se počnu stvarati i osjećaji.

Slika Božića

Ember živi na Manhattanu gdje radi kao grafička dizajnerica, a san joj je postati ilustratorica knjiga. Par tjedana prije Božića doznaje da je od bake naslijedila imanje s božićnim drvcima te se vraća u Willow Hill, svoj rodni grad, kako bi ga prodala. O imanju se brine Brandon, samohrani otac koji ju, s njezinom najboljom prijateljicom i mještanima, nagovori da produlji svoj boravak u rodnom gradu i pomogne organizirati Festival božićnih drvaca. Tijekom boravka u Willow Hillu Ember se prisjeća kakav je život nekada davno priželjkivala i shvaća da bi ga s Benom mogla i imati.

Za ljubitelje kulinarstva našlo se par naslova koji spajaju najbolje od Božića - hranu i ljubav.

Božićni užici

Scarlett je suvlasnica i glavna kuharica u restoranu za koji treba osmisliti blagdanski menu. Njezina najbolja prijateljica joj uplati kulinarski tečaj za Božić koji bi je trebao inspirirati za njihov menu. Na tečaju Scarlett shvaća da voditelja poznaje još s početaka svoje kulinarske karijere, kad su bili suparnici. Iako vode različite živote i imaju različit pristup kuhanju, oni se počinju zbližavati.

Božić na jelovniku

Carly je reporterka kojoj urednik napokon dozvoli da ima svoj TV show. Pošalju je da istraži priču o Grantu, kuharu koji je prodao svoj restoran i skriva se u Angel Heightsu, malom mjestu odakle je Carly. Grant je glavni kuhar u restoranu koji je nekad pripadao Carlynoj obitelji te ona počinje raditi prilog o njemu i sve bolje ga upoznavati. Do sada joj je uvijek posao bio prioritet, no zbog Granta se to možda promijeni.

Da božićni filmovi ne moraju uvijek biti romantični da bismo ih s guštom gledali, dokazuju jedan novi španjolski film i neobična animirana serija Setha Rogena.

La noche mágica

Nešto drugačija božićna priča smještena je u Španjolsku, gdje na Badnjak naoružani lopov provaljuje u obiteljsku kuću i od obitelji traži da otkriju gdje je sef. Lopov ne zna da je u kući i malena Alicia koja, kad ga ugleda, zaključi da je on Djed božićnjak i zamoli ga da joj ispuni listu želja. Ovakav neobični božićni spoj trilera i komedije zasigurno dugo niste gledali, a već sada dobiva i dosta pozitivnih kritika, što ga postavlja visoko na sve božićne watch liste.

Božićnjak d.d.

Za kraj predlažemo nešto sasvim novo i neobično - animiranu božićnu seriju za odrasle. Da je riječ o sadržaju isključivo za odrasle, govori podatak da su Sarah Silverman i Seth Rogen bili dio produkcijskog tima, ali i posudili glasove glavnim likovima. Serija tematizira vilenjakinju koja želi postati nasljednica Djeda Božićnjaka i izboriti se protiv svih prepreka i predrasuda koje joj stoje na putu do ostvarenja snova.

Ove zime isprobajte EON potpuno besplatno

Sve ove naslove možete pogledati u EON Video klubu, ali i dodatnih 19.000 filmova i serija. Za još više božićnog sadržaja pregledajte EON TV pakete s kojima u osnovnom paketu možete gledati 60 TV kanala, a u Premium paketu čak njih 160. Pritom je najbolje što je probni period od 30 dana potpuno besplatan pa su zimski blagdani idealni za isprobavanje nekog od ovih paketa.

Uz desktop i mobilnu verziju aplikacije, EON je dostupan i putem aplikacije za Smart TV te EON SMART BOX-a. Povezivanjem televizije HDMI kabelom EON SMART BOX pretvara svaki TV u Smart TV te uz gledanje EON sadržaja, korisnicima omogućuje pretraživanje interneta, gledanje YouTube sadržaja i korištenje drugih Android aplikacija.

Za djecu je osmišljen EON kids koji sadrži velik broj dječjih programa, ali i poseban daljinski upravljač namijenjen djeci. Obožavatelji sporta moći će blagdane provesti prateći sportske kanale na kojima su dostupne utakmice Bundeslige, kao i engleske Premier lige. Za korisnike Premium paketa spremno je i božićno iznenađenje -  besplatni katalog MOJ POKLON s preko 40 filmskih naslova, što je idealno za božićne maratone.

Odaberite neki od paketa i uživajte u zimskim blagdanima uz najnovije filmove i serije.

Sadržaj donosi Index u suradnji s Telemach Hrvatska te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više