Jezivi video na YouTubeu pregledan 7.5 mil. puta: "Ljudsko tijelo vs. nuklearni udar"

Screenshot: YouTube

Prije mjesec dana na YouTubeu je osvanuo video naslova HUMAN BODY vs NUCLEAR EXPLOSION simulation, koji je već dosad pregledan više od 7.5 milijuna puta. 

Uznemirujuća simulacija, objavljena na verificiranom kanalu Atomic Marvel koji se bavi proizvodnjom 3D animacija, prikazuje kako bi prošlo ljudsko tijelo u različitim zonama eksplozije nuklearne eksplozije. Jeziva simulacija opisuje ozljede ovisno o različitim udaljenostima od eksplozije.

Četiri zone

Video se temelji na Trinity Testu, prvom nuklearnom testiranju, provedenom 16. srpnja 1945. godine u pustinji Novog Meksika u sklopu američkog projekta Manhattan. Eksplozija je tad stvorila golemu vatrenu kuglu i oblak u obliku gljive, a snaga detonacije bila je ekvivalentna otprilike 20.000 tona TNT-a. Ovaj test označio je početak nuklearnog doba i bio je ključan za razvoj atomskih bombi koje su kasnije korištene u Drugom svjetskom ratu.

Simulacija prikazuje četiri zone. Zona 1 (1.27 km od centra eksplozije) prikazuje trajno oštećenje vida zbog intenzivne svjetlosti. Zona 2 prikazuje opekline trećeg stupnja i pucanje bubnjića. Zona 3 prikazuje opekline četvrtog stupnja, unutarnja krvarenja i ozljede koje bi rezultirale trenutačnom smrću. Zona 4 prikazuje momentalno uništenje.

>>Ništa nije strašnije od nuklearnog rata. Ovaj film to najbolje dokazuje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.