John Stamos kritizirao nominacije za Oscara: "Film je zaradio preko milijardu dolara"

Foto: Instagram

OTKAKO su objavljene nominacije za ovogodišnje Oscare, reakcije samo pristižu. Najviše ih komentiraju oni koji nisu uspjeli dobiti nominaciju. Među njima su Margot Robbie koja nije nominirana u kategoriji za najbolju glumicu za svoju izvedbu u Barbie te Greta Gerwing koja se nije uspjela probiti u kategoriju najbolje režije. 

Stamos: Film je odjeknuo i zaradio više od milijardu dolara

Sada je ove odluke Akademije prokomentirao i glumac John Stamos, zvijezda Pune kuće. Sa suprugom Caitlin McHugh rekreirao je scenu Barbie te izrazio podršku glumici i redateljici.

"Ovaj ide u čast Greti Gerwig i Margot Robbie koje su osmislile film koji je bio i kritički uspješan i kulturni fenomen, zalazeći u feminističke teme kroz objektiv Barbie i izazivajući patrijarhalne norme.

Ovaj film ne samo da je duboko odjeknuo već je i zaradio VIŠE od milijardu dolara. Ipak, ironično, obje je žene Akademija ignorirala. Svi idite večeras ponovo gledati Barbie", napisao je glumac. U videu McHugh tumači Barbie (Margot Robbie), dok je Stamos preuzeo ulogu Kena (Ryan Gosling). 

Mnogi su razočarani nominacijama, među njima i Gosling

Inače, nakon objave nominacija, oglasio se i Gosling, koji je nominiran u kategoriji najboljeg sporednog glumca za svoju izvedbu u Barbie.

"Malo je reći da sam razočaran što nisu nominirane u svojim kategorijama", prokomentirao je činjenicu da Greta i Margot nisu nominirane. 

"Jako sam počašćen što sam nominiran zajedno sa svojim nevjerojatnim kolegama koji su glumili u drugim odličnim filmovima. I nikad nisam mislio da ću ovo reći, ali sam nevjerojatno ponosan što sam utjelovio plastičnu lutku imena Ken", dodao je.

"No nema Kena bez Barbie, a nema filma o Barbie bez Grete Gerwig i Margot Robbie, koje su najzaslužnije za ovaj nevjerojatan film", zaključio je. Sličnog je stava i njegova kolegica America Ferrera, koja je za Variety rekla da je jako razočarana što Robbie i Gerwig nisu nominirane. 

Pročitajte više