Još šest bivših zaposlenica optužilo Lizzo za spolno uznemiravanje

Foto: EPA

PJEVAČICA Lizzo suočava se s novim optužbama za seksualno uznemiravanje, prenosi Page Six.

Njezini odvjetnici potvrdili su ovu informaciju i naveli da provjeravaju tužbe. Odvjetnik Ron Zambrano ispričao je da su ispitali plesačice s kojima je Lizzo radila. Prve tri otvoreno su progovorile i podijelile svoja iskustva, što je navelo i druge osobe da progovore o svom iskustvu. Zambrano tvrdi da nije samo riječ o seksualnom zlostavljanju već i o neplaćanju zaposlenika.

"Zadivljujuće je kako su Lizzo i njen menadžerski tim postupali sa svojim izvođačima u suprotnosti sa svime što Lizzo javno zastupa, dok privatno sramoti svoje plesače i ponižava ih na načine koji su apsolutno demoralizirajući", izjavio je Zambrano.

"Nikad ne bih kritizirala nečiju težinu"

Podsjetimo, tri bivše plesačice podnijele su nedavno tužbu protiv pop zvijezde Lizzo zbog tvrdnji da je četverostruka dobitnica nagrade Grammy podvrgavala plesače seksualnom uznemiravanju i stvarala neprijateljsko radno okruženje.

Cure su optužile Lizzo, čije je pravo ime Melissa Viviane Jefferson, da je prekršila zakon jer nije spriječila ili ispravila neprijateljsko radno okruženje, seksualno uznemiravanje i vjersko uznemiravanje, kao i napad i diskriminaciju zbog invaliditeta. Jednu od njih navodno je posramljivala zbog njezine prevelike tjelesne težine. Lizzo, pak, kaže da plesačice lažu.

"Znam kakav je osjećaj biti svakodnevno sramoćen i apsolutno nikad ne bih kritizirala ili otpustila zaposlenicu zbog njezine težine. Povrijeđena sam, ali neću dopustiti da ovo zasjeni dobro djelo koje sam učinila u svijetu. Želim zahvaliti svima koji su mi pružili podršku kako bi me podigli u ovom teškom trenutku", rekla je, između ostaloga, Lizzo.

Pročitajte više