Kad "tehnološka čuda" zakažu. Kako su se Musk, Jobs i ostali crvenili na pozornicama

Foto: Profimedia/Zeljko Lukunic/PIXSELL

AKO IMATE kvalitetan proizvod i pritom još "zakucate" i odličnu prezentaciju, odradili ste lavovski dio posla. 

S druge strane, ako imate ideju oko čijeg uspjeha su mnogi već ionako sumnjičavi i pritom još podbacite i u prezentaciji, dobivate ono što se dogodilo Rimcu koji je uzalud pozivao svoj autonomni taksi. 

Naravno, on nije jedini, a svijet tehnologije prepun je velikih prezentacijskih failova koje smo odlučili okupiti na jednom mjestu.  

Elon Musk i "neuništivi" Cybertruck

Teslin Cybertruck u ovoj fazi slobodno možemo nazvati nepresušnim memeom za koji su neki iskeširali preko 100 tisuća dolara. 

A od samog početka bilo je jasno da je Cybertruck stvoren da postane online hit. Točnije, Elon Musk je već tijekom prezentacije imao epski fail kada je publici dokazivao koliko je njegovo vozilo otpornije od ostalih. 

Čekići se jednostavno odbijaju od karoserije, a vjetrobranska stakla konkurencije neusporedivo su slabija od Cybertruckovih. 

Osnažen tim osjećajem neuništivosti, Musk je na pozornicu pozvao svog asistenta da u staklo baci metalnu kuglu. Prozor se na Muskovo iznenađenje razbio i dao nam nezaboravni povijesni trenutak. 

Hondin Asimo može sve...

Honda se hvalila kako njihov robot Asimo može sve. Može plesati, baviti se sportom, posezati za predmetima i svladavati neravne terene. 

Međutim ispostavilo se da se ne može uspeti stepenicama. Tijekom prezentacije Asimo je pao i nije se više mogao ustati. 

Ekipa je ekspresno maknula snimku posrnulog robota, ali netko iz publike snimio je ovaj fijasko. 

Surfanje na iPhoneu 4 je savršeno (ako se možete spojiti)

Steve Jobs bio je majstor prezentacija i to je mnogo puta dokazao. Jednostavno je znao komunicirati s publikom i jedan je od prvih koji su prezentacije novih proizvoda pretvorili u show koji prati cijeli svijet. 

No čak su se i njemu dogodili prezentacijski failovi. 

Tijekom predstavljanja četvrtog iPhonea Jobs je svima žarko želio pokazati koliko je surfanje glatko i kojom brzinom novi uređaj otvara stranice. 

Umjesto super glatkog i brzog surfanja, Jobs je dobio ogromnu poruku u kojoj mu na velikom ekranu uređaj daje do znanja da se ne može spojiti na Internet. 

Volvo je siguran, ali mrzi novinare

Jedna od prvih stvari koje će vam bilo tko reći o Volvu je to da su njihovi auti sigurni. 

U svoju su sigurnost bili... sigurni i u Volvu kad su na prezentaciju pozvali gomilu novinara kako bi im pokazali sustav automatskog kočenja. Auto se zaletio prema parkiranom kamionu i... zabio se u njega. 

No to nije sve, jer Volvo ima i mali bonus. 

Tijekom prezentacije njihovog novog SUV-a odlučili su prezentirati fenomenalnu novu opciju - automatsko parkiranje. Novinari su se uzbuđeno okupili da svjedoče ovom čudu tehnologije, a onda se dogodilo ovo. 

Auto se zabio u dvije osobe, ali na svu sreću svi su dobro. U svakom slučaju, jedno je sigurno, Volvo ne voli novinare. 

Glatki Microsoft Surface

Ovo samo po sebi nije toliko velik fail, ali razina nelagode je ogromna. Steven Sinofsky izgovorio je povijesnu rečenicu "mogu glatko pregledavati" i onda je sve otišlo kvragu. 

Tijekom prezentacije novog Surface tableta, predsjednik odjela Microsoft Windowsa neuspješno je pokušavao "glatko pregledavati", ali to mu neugodno dugo nije polazilo za rukom. Pokušao je ponovno. Nelagoda je postala još veća. 

Nastavio je prema scenariju i uzeo drugi tablet, ali bilo je to minuta i 15 sekundi čiste agonije.

Plavi ekran smrti

Da ne bi bilo zabune, mnogo je velikih podbačaja, ali onaj Billa Gatesa ušao je u povijest i mnogi će ga uvrstiti na vrh svake ljestvice. Jednim dijelom zato što neki ljudi ne vole Gatesa, a drugim zato što svi koji jedva spajaju kraj s krajem vole gledati multimilijardere kako se sramote pred kamerama. 

Ovaj fijasko dogodio se tijekom prezentacije Windowsa 98 koja je tekla glatko sve do trenutka kada ih Windowsi nisu počastili dobro poznatim plavim ekranom smrti. 

Izgledalo je obećavajuće, ali Windowsi su odlučili biti Windowsi u savršenom trenutku. 

No ne smijemo zaboraviti ni to da su likovi iz Microsofta kraljevi susramlja čak i kad sve prođe glatko. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.