Kako izbjeći najčešće greške u krevetu? 15 savjeta za bolji seks

Screenshot: YouTube

Britanska stručnjakinja za seks Tracey Cox za Daily Mail je podijelila 15 savjeta za bolji seks. Istaknula je da ako mjerite uspješnost seksualnog odnosa isključivo brojem orgazama koje ste doživjeli, vjerojatno propuštate bit svega te da seks nije samo cilj već cijelo iskustvo.

Ne masturbirate

Tracey Cox ističe da postoji jasna veza između učestalosti masturbacije, broja orgazama i užitka u seksu. Znanje o tome kako sebi pružiti zadovoljstvo znači da razumijete svoje tijelo, reakcije na seksualne podražaje i tehnike koje vam odgovaraju. Redoviti orgazmi također pomažu u održavanju snažnog libida.

Nemate dovoljno iskustva

Nije kaže se bez razloga "vježbom do savršenstva". Cox savjetuje da razgovarate o svojim željama i potrebama te se educirate o seksu čitanjem ili online istraživanjem.

Nizak seksualni nagon

"Ako niste previše zainteresirani za seks, malo je vjerojatno da ćete u njega unijeti znatiželju i želju koje inače krase velike ljubavnike", poručuje Cox.

Previše ste fokusirani na orgazam

Cox ističe da ako uspješnost seksualnog odnosa procjenjujete prema broju orgazama, promašili ste bit. "Seks je cijelo putovanje, a ne samo dostizanje cilja. Dobar ljubavnik će nastojati zadržati partnera blizu vrhunca što je duže moguće, ali neće žuriti prema kraju. Zapamtite, orgazam traje nekoliko sekundi, dok vođenje ljubavi može trajati satima", objasnila je.

Ignorirate predigru

"Za kvalitetan seks oboje trebate biti pripremljeni, fizički i psihički. Iako ponekad strast prevlada i ne možete čekati, u većini slučajeva predigra je ključna, osobito za žene. Vaginu je potrebno pripremiti kako bi seks bio ugodan, a to se postiže kroz predigru", naglašava Cox. "Predigra nije samo za žene, istraživanja pokazuju da i muškarci koji se više posvete predigri više uživaju u seksu, a orgazmi su im intenzivniji", dodaje.

Negativan stav prema tijelu

"Ako se ne možete opustiti tijekom seksa zbog negativnog stava prema svom tijelu, to može omesti vašu sposobnost da budete dobar ljubavnik. Osjećaj ugode u vlastitom tijelu i spremnost da ga podijelite s partnerom ključni su za uživanje u vođenju ljubavi", rekla je Cox.

Ne uzvraćate oralni seks

"Jedno je reći partneru da ne uživate u oralnom seksu, a sasvim drugo očekivati da vas partner tako zadovolji dok vi ne uzvraćate", kaže Cox. "Spontano pružanje oralnog seksa s entuzijazmom pokazuje da uživate u pružanju zadovoljstva partneru i to je vrlo privlačno", objašnjava.

Odrasli ste u konzervativnoj sredini

"Ako ste odrasli u obitelji u kojoj je seks smatran nečim negativnim, moguće je da ste razvili osjećaj srama u vezi sa seksualnošću. Takvi stavovi mogu dovesti do tjeskobe i osjećaja krivnje nakon seksa", navodi Cox.

Bojite se eksperimentiranja

Cox kaže da ako se ustručavate isprobati nove stvari u krevetu zbog straha da ćete ispasti smiješni, to također može ograničiti vašu sposobnost da budete dobar ljubavnik. "Bolje je riskirati i eksperimentirati nego biti dosadan i predvidljiv", savjetuje.

Ne izražavate svoje želje

"Očekivanje da će vam partner čitati misli i znati što želite nije realno. Seksualne vještine se razvijaju kroz iskustvo i komunikaciju s partnerom. Ako ne znate što vas zadovoljava, kako to može znati vaš partner? Ako znate što želite, ali to ne izgovorite, propuštate priliku za bolji seks", kaže Cox.

Ne pitate partnera što mu se sviđa

"Još gore od toga da partneru ne govorite što želite je da se ne trudite saznati što bi njega veselilo u seksu. Svi imamo svoje posebnosti. Pretpostaviti da jedna tehnika funkcionira kod svih je uobičajeno razmišljanje, ali pogubno za dobar seks", objasnila je.

"Nemojte se bojati pitati partnera radite li nešto 'kako treba'. Između trenutaka stenjanja možete još puno toga izgovoriti ili osjetiti. Naprimjer, ako dobro reagira na nešto što ste napravili, znači da mu se to sviđa. Međutim, najbolji i najučinkovitiji način da saznate što vaš partner uistinu želi je da ga to pitate", dodala je.

Uvrijedite se na povratne informacije

"Ako se ljutite zbog povratnih informacija koje vam partner daje tijekom seksa, ne možete se nazvati izvrsnim ljubavnikom. Takve komentare ne trebate shvaćati kao kritiku, već kao korisne smjernice", objašnjava Cox.

Partner je distanciran nakon seksa

"Ako vaš partner postane tih i povučen nakon seksa, moguće je da nešto nije bilo u redu. Parovi obično osjećaju povezanost i bliskost nakon dobrog seksa, a ne udaljenost i nezadovoljstvo", kaže Cox.

Partner pokazuje sve manje interesa za seks

"Normalno je da broj seksualnih odnosa opada što ste duže zajedno, ali razmislite o tome koliko brzo dođe do tog pada u vašim odnosima. Po tome možete lako zaključiti koliko je partneru seks s vama ugodan ili neugodan, dosadan", napomenula je. "Što je seks bolji, to će duže ostati redovit u vašoj vezi", dodala je.

Nema povratka nakon prekida

Nikad vam bivši partner nije predložio da budete "prijatelji s povlasticama", odnosno povremeno intimni bez ikakve obveze? "Ako ste imali značajan broj ljubavnika, a nijedan od njih vas nije nazvao i predložio povremene intimne odnose iako više niste u vezi, to nije dobar znak", kaže Cox.

"Nije li i vama pomalo neobična činjenica da vas baš nijedan od njih nije pitao 'što kažeš na to'? Ili seks nije bio sjajan ili su vaši prekidi toliko dramatični i iscrpljujući da bivši jednostavno više ne žele imati posla s vama", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.