Kako izgleda audicija za jedan od najpopularnijih realityja na svijetu?

Foto: Press

Love Island najpoznatiji je reality show na svijetu. Osim originalne britanske verzije, koja ima čak 11 sezona, postoje još američka i australska, a show se emitira i na hrvatskoj televiziji. No, ako ipak niste nikad bacili oko na ovaj reality, kratko ćemo vas uputiti o čemu je riječ.

Show prati grupu natjecatelja, tzv. otočane (eng. Islanders) koji borave u vili na egzotičnom otoku i žive izolirano od vanjskog svijeta. Kako bi preživjeli u vili moraju si naći partnera, bilo da se radi o ljubavi, prijateljstvu ili samo novčanom interesu. Pobjednički par dobiva, naravno, novčanu nagradu.

Prvog dana svake sezone otočani se spajaju na temelju prvih dojmova. Tijekom trajanja showa prisiljeni su ponovno se spajati - mogu odlučiti hoće ostati u trenutnom paru ili zamijeniti partnere. Svatko tko ostane sam, odnosno bez partnera, bude eliminiran i izbačen s otoka. 

Kako izgleda audicija?

Ako ste nekad gledali i pitali se kako dospjeti u ovaj show, 21-godišnja Vienna LaTorre ima odgovor na to pitanje. Naime, posjetila je događaj Love Island Pop-Up u saveznoj državi New Jersey, gdje se našla na audiciji za sljedeću sezonu. Vienna opisuje kako sve to zapravo izgleda, piše Elite Daily. Najprije je opisala kako je počela njena opsesija ovim realityjem. 

"Još od 10. razreda opsjednuta sam Love Islandom. Počelo je tako što sam gledala svoje omiljene youtubere, Codyja Koa i Noela Millera, kako igraju Love Island: Choose Your Story, interaktivnu igru u kojoj birate izmišljenog sudionika showa i donosite odluke koje će utjecati na ljubavni život vašeg lika. To je potaknulo moju znatiželju o seriji i ubrzo nakon što sam je počela gledati 2019. godine, potpuno sam se navukla", rekla je. 

Gledala je britanske i američke verzije showa, a ovog ljeta navukla se na Love Island USA jer je, kaže, drama bila na vrhuncu. Zbog te se sezone zapitala kako bi bilo sudjelovati u showu. 

@haylsbuat justice for leah… i cannot even fathom what i just watched #loveisland #loveislandusa #teamleah ♬ lamour de ma vie x kill bill - Richard Shelest

"Moj život nije uvijek bio prepun sunca i duginih boja. Imala sam više veza s dosta uspona i padova, a otkako je moja posljednja veza završila prije dvije godine, nisam imala sreće u spojevima. Prije nekoliko tjedana, prijateljica mi je rekla za Love Island Villa Pop-Up event koji se održava u baru na atlantskoj obali u New Jerseyju.

Šalila se da bismo se mogle prijaviti i ja sam prihvatila ideju. Ali kad sam saznala da će to biti prave audicije, moj način razmišljanja se odmah promijenio. Na kraju sam odlučila otići jer nisam mogla pronaći razlog da to ne učinim. Osjećala se poriv. Ovaj događaj više nije bio šala - zapravo sam išla na audiciju", kaže Vienna.

Prvi korak - naći savršen outfit

"Na dan događaja moja prijateljica i ja smo pregledale cijeli moj ormar pokušavajući pronaći savršenu haljinu. Tražila sam nešto za plažu, šareno i pomalo seksi - savršenu odjeću za Love Island. Na kraju sam odabrala kratku, lepršavu ružičastu haljinu s jarko ružičastim cvjetićima. Nosila sam visoke tenisice da upotpunim izgled", opisala je.

Red je bio nevjerojatno dugačak te je s prijateljicom čekala dva sata. Kad su došle do ulaza dobile su kartice s pet pitanja. Rekli su im neka ih pregledaju i odaberu jedno pitanje za audiciju. Tako su, čekajući audiciju, jedna drugoj postavljale pitanja i uvježbavale što će reći.

Zatim je opisala kako je izgledao prostor u kojem je bila audicija i kakva je bila atmosfera.

"Sam objekt bio je manji nego što sam zamišljala. Postavljen je na parkiralištu bara, a sve je bilo na otvorenom. Okruženje je izgledalo kao iz vile Love Islanda. Sve je bilo obojeno u jarko ružičaste i plave nijanse, a postojao je čak i lažni kamin. Svirala je vesela glazba, a djelatnici showa su išli uokolo i animirali ljude.

Dok smo ulazile, morale smo odabrati još jedan red. Jedan je bio za slikanje, drugi za šminku i frizuru, a posljednji je red bio za audicije. Moje prijateljice i ja odlučile smo se prvo slikati u foto kabini. Nakon toga smo se na štandu dotjerale suhim šamponom, a zatim smo otišli na osvježenje šminke. Napokon je došlo vrijeme za audiciju", priča ona.

"Pomalo čudno iskustvo"

Dok su bile na audiciji srele su i neke bivše natjecatelje showa, s kojima su porazgovarale. Oni su im dali i neke savjete - rekle su im da budu samouvjerene i autentične.

"Nakon još sat vremena čekanja, došlo je vrijeme za audiciju. Prišla sam malom separeu koji je bio zatvoren s tri strane i sjela na stolac. Svi ostali koji su stajali u redu mogli su me vidjeti, što me u početku činilo malo nervoznom. Tada sam se sjetila da to radim iz zabave i da nemam razloga za nervozu. Priznat ću, bilo je to pomalo čudno iskustvo", prisjeća se Vienna.

Odabrala je odgovoriti na pitanje: "Kako bi te tvoji prijatelji opisali kroz dobre i loše osobine?". Osim tog, na papiru koji su im prvotno uručili bila su i pitanja poput što si najluđe napravila za ljubav, koja stvar u vezi tebe tvojem bivšem nikako ne bi nedostajala, koju rečenicu koristiš za ulet i opiši situaciju kada si flertom dobila ono što si htjela. 

"Kad me osoba koja je bila na castingu to pitala, udahnula sam, nasmiješila se i objasnila da sam vrlo odana prijateljica, ali da također mogu biti prilično iskrena, što se ponekad može biti negativno. Ne bih rekla da sam se žurila, ali trebalo je držati ritam audicije, tako da sam imala samo 30 sekundi da izgovorim svoj odgovor i ustanem", rekla je. 

Dobila obrazac s 80 pitanja

"No, to nije bio kraj procesa audicije. Morala sam ispuniti obrazac s 80 pitanja o svemu, od mojih izlazaka i obiteljskog života, do onoga što očekujem od Love Islanda. Također sam morala snimiti još dva videa, jedan je objašnjavao moju najsramotniju priču iz spoja, a drugi je bio samo priča o meni", dodaje.

Otkrila je i koja bi bila njena taktika ako upadne u novu sezonu Love Islanda.

"Ako dospijem u show, moja bi glavna strategija bila da tražim dečke koji nisu moj tip. Svaki put kad izađem s tipom s kojim bih se trebala dobro slagati, uvijek prođe loše. Moji omiljeni sudionici showa uvijek su oni super iskreni o tome kako se osjećaju i koji su zaista tu zbog iskustva, tako da bih definitivno unijela ovu energiju u vilu. No, ako sve završi dramom, ne bojim se sudjelovati ako je to ono što je potrebno za pronalazak ljubavi", kaže ona te dodaje: 

"Iako je mala šansa da ću upasti u emisiju, cijeli ovaj proces bio je pravo iskustvo i sjajna priča. Audicija za Love Island sigurno je nešto što nikad neću požaliti. Tko zna, možda uspijem i upoznam nekoga s kime se dobro slažem!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.