Pitali smo poznate Hrvatice i Hrvate kamo će na more ove godine. Evo odgovora

Foto: Instagram/Nel Pavletic/PIXSELL ,Luka Batelic/PIXSELL

PROGNOZA za ovo ljeto je "pretežno vedro", baš kako se kaže i u pjesmi Vakula Ante Casha i Saše Antića. HRT-ov prognostičar Zoran Vakula najavio je iznadprosječnu vrućinu u srpnju i kolovozu, kada bi odstupanje od prosječnih temperatura moglo biti i veće od 2 stupnja Celzijeva. Upravo zato vjerujemo da će mnogi potražiti spas od vrućina na moru, stoga smo pokušali doznati gdje će neki od poznatih Hrvata ove godine ljetovati. 

Upravo nam je sam Vakula otkrio gdje ove godine uživa na moru. "Kao i već dulji niz godina, i ove uživam u dvotjednom obiteljskom ljetovanju sa suprugom Lavandom i kćerkom Lunom u predragoj nam Komiži, u simpatičnom starinskom hotelu Biševo, u kojem se svi trude ugoditi gostima. Nije luksuzno, ali je čisto, uredno i cjenovno nam prihvatljivo, s kvalitetnom i raznolikom hranom", rekao nam je.

"U Komiži sam. Potrošit ćemo više nego što bismo potrošili da smo ostali doma"

"Srećom, kao što je ovdje uobičajeno potkraj lipnja i početkom srpnja – nema još velike gužve.
Premda se u Komiži i okolici osjećamo skoro pa k'o doma, družimo se s prijateljima koji ovdje žive i tradicionalno dolaze kao mi - još uvijek pronalazimo i nova mjesta te upoznajemo nove ljude. Ove je to, primjerice, "ljudina" Senko Karuza, s kojim sam razmijenio i neka spisateljska iskustva, koja bi mi mogla pomoći kod sljedećih izdanja Naklade Vakula", tvrdi on.

"Inače, cijene u hotelskoj pizzeriji i komiškim kafićima u koja najčešće zalazimo, primjerice u Speedu, Karoci Gre, Keki i Orionu imaju podjednake, pa čak i niže cijene od onih u koje povremeno idemo u Zagrebu. Naravno, potrošit ćemo više nego što bismo potrošili da smo ostali doma, ali ćemo također i više uživati na lijepom nam otoku Visu, osobito u Komiži", zaključio je. 

"Prvo koncerti pa na barku"

"Nemamo baš nekog vremena za godišnji. Pripremamo se za koncert na Kastvu i 10.8. u Splitu, tako da će ovo ljetovanje biti radno, ali ispunjenog srca. Poslije ćemo obiteljski i s društvom odlutati malo na barku pa malo s džipovima na kampiranja ako budemo stigli", rekla je Claudija Beni.

"Ljetujem u Biogradu na Moru, to mi je drugi dom"

"Uvijek ljetujem u Biogradu na Moru, to je moja destinacija od malena. To mi je drugi dom, imam tamo ekipu i prijatelje. Navikla sam na svoj mali brodić. Čak me ne možete uloviti na plažama. Kakva god barkica bila, bitno je da sam negdje na moru, u uvalici. Svijetla, plava i s cvrčcima i to ti je moj odmor. Već sam prošla one partijanerske godine tako da nema nikakvih ekstravagancija osim Ultre ove godine", rekla nam je pjevačica Zsa Zsa.

"To je partijana, a sve ostalo je good food i chill, plus pisanje pjesama jer moram snimiti album i morate me opet vidjeti na sceni nakon dugo vremena. Ostajem u Hrvatskoj, naputovala sam se u zadnjih par mjeseci - Los Angeles, London, Ibiza, tako da sam ja svoje budžete istrošila."

"Ne mogu zamisliti ljeto bez mora u Hrvatskoj"

"Prije 30-e sam odlučila si malo ispuniti taj putnički duh i posjetiti sve destinacije na kojima se osjećam kao doma, na kojima sam bila već. Posjetiti svoje prijatelje tamo i to je to. Sad sam mirna, idem sa svojim prijateljima, s dečkom i obitelji na more. I to mi je najljepše", dodala je.

"Najljepša naša Hrvatska, uvijek se vratiš tu. Ne mogu zamisliti ljeto bez mora u Hrvatskoj. Svaka destinacija je uvijek dobro došla, ali ako nema tog našeg mora ili zraka, nije to bilo to", zaključila je Zsa Zsa. 

"Cijeli kolovoz smo u Dubrovniku"

"Ivanka i ja smo cijeli 8. mjesec u Dubrovniku na Dubrovačkim ljetnim igrama. Radimo glazbu na Shakespeareovu Oluju u režiji Vite Taufera", otkrio nam je Mrle iz benda Let 3. 

"Ove godine sam već četiri puta bio na moru"

"Moja ljetovanja zbilja nisu ljetovanja jer imam i kuću i stan na moru, a većinom odem za vikend pa se onda vratim. Više volim ići zimi na putovanja i većinom odem na Tajland, Bali, na Filipine, Kubu, Karibe - to mi je odmor, već sam četiri puta bio ove godine na moru. Uskoro idem na Cres i na Lošinj gdje dogovaram izložbu", rekao nam je fotograf Stephan Lupino.

"Možda ove godine ljetujem najesen"

"Imam obiteljsku kuću na Hvaru i ako budem uopće išla na ljetovanje, tamo ću. Pošto završavam renoviranje stana u centru i završni radovi su preko ljeta, možda ove godine budem na ljetovanju najesen", odgovorila nam je pjevačica Pamela Ramljak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.