Karl Lagerfeld: McQueen nikad nije bio banalan, oduvijek je koketirao sa smrću

DANAS su gotovo sve face koje išta znače na modnoj sceni doputovale u London kako bi odale posljednju počast tragično preminulome modnom magu Alexandru McQueenu. Među njima su se našli Karl Lagerfeld, Victoria Beckham, Boy George, Kelly Osbourne i mnogi drugi, a svoju tugu su rado podijelili s novinarima, hvaleći rad preminuloga McQueena.

"Modna industrija je izgubila velikana kakav se rijetko rađa. Ikonu svih vremena. Sve što je dotakao bi pretvorio u zlato i svima će nam nedostajati. Moje srce je uz njegovu obitelj i prijatelje u ovim jako teškim i jako tužnim vremenima", izjavila je Victoria Beckham.

"Smrt Alexandra McQueena je vrlo, vrlo tužna vijest. Bio je genij, ovo je tragedija. Ovo je užasno tužno, ogroman gubitak. Bio je jedan od mojih omiljenih dizajnera i jako će mi nedostajati", rekao je pjevač Boy George.

Kelly Osbourne je na svojem Twitter profilu napisala: "Užasno sam tužna jer sam čula vijest da je Lee McQueen preminuo. Ne znam ni što bih rekla, i dalje sam u šoku".

Modnog velikana oplakuje i Kirsty Alley: "Alexander McQueen, tvojom zaslugom su cure s velikim i cure s malim guzicama diljem svijeta izgledale zadivljujuće. Brzo se vrati, probaj još jednom".

Urednica u Vogueu, Alexandra Shulman, koja je s McQueenom često surađivala, izjavila je: "Lee McQueen je utjecao na cijelu jednu generaciju dizajnera. Njegov odlazak ogroman je gubitak ljudima koji su ga poznavali, ali i mnogima koji ga nisu uopće znali".

Za McQueenom je zaplakala i pop zvijezda Sheryl Cole, koja je društvene događaje često obilazila odjevena u njegove haljine. "Moje srce je uz Alexandera i njegovu obitelj u ovo nevjerojatno tužno vrijeme. Moda je izgubila jednu od najmaštovitijih i najzanimljivijih modnih osobnosti".

Oglasio se i Karl Lagerfeld, Chanelov kreativni direktor: "Njegov rad je uvijek bio zanimljiv, nikad banalan. U njegovim radovima se uvijek osjećalo da koketira sa smrću, često su znali biti beživotni. Tko zna, možda kad toliko dugo čovjek koketira sa smrću, ona te na kraju privuče".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.