Katarina Radivojević: Holivudski san je teško ostvariv, čovjek gotovo mora početi ispočetka

POZNATA srpska glumica Katarina Radivojević posljednjih pola godine gradi karijeru u SAD-u. Nakon završetka prikazivanja predstave "Ožalošćena porodica", u kojoj je glumila na Off Broadwayu, odlučila je ostati u Americi i pokušati ostvariti holivudski san. Kako je priznala u intervjuu za Blic, to nije nimalo lako. U ljetnoj pauzi je doputovala kući, u Beograd, a odmarat će se i na crnogorskoj te hrvatskoj obali.

"Ne želim svima razbiti iluziju, ali nije lako i holivudski san je teško ostvariv. Čovjek gotovo mora početi ispočetka, usprkos prethodnom radu, i u mom slučaju karijeri dugoj više od 10 godina. Potreban je velik rad na reduciranju akcenta. To znači sudjelovanje u kratkim i nezavisnim filmovima koji ne donose vrtoglave honorare, već jedan mukotrpni rad. Na neki način sam odabrala da tamo budem jedna od mnogih koji tek počinju, što mi je dalo i izvjesnu slobodu. Da bi uopće otišao na audiciju, moraš imati dobrog agenta. Za bolje uloge ti treba bolji agent, a boljeg agenta dobivaš samo radom. Ipak, trud i rad se uvijek isplate, kao i sigurnost u svoje glumačke sposobnosti", ispričala je Radivojević.

Lijepa glumica, koja je dosad snimila pilot epizodu serije "Employees only" te se pojavila u kratkom filmu "The Goddess of Hunt", kaže kako se gluma na materinjem i na stranom jeziku ne daju usporediti: "Na materinjem jeziku je to apsolutno zadovoljstvo, a na stranom je često pomalo i mučenje. Gluma je izražavanje i jakih emocija, a sve te jake emocije teško se izražavaju kroz strani jezik. Kada sam došla u New York, imala sam obuke sa trenerom jezika kako bih ublažila akcent".

Sebe ne smatra seks simbolom, kaže kako se pred kamerama skida isključivo iz umjetničkih pobuda, a ne zbog publiciteta, pažnje ili popularnosti te kako joj u New Yorku nitko ne udvara jer je to "grad koji radi kao stroj, i u skladu s tim se živi pa se nemate vremena upoznavati s nekim i svatko je sebi prioritet". Kaže i kako je sretna u ljubavi te kako nema problem s održavanjem veza na daljinu jer ljubav ne postoji samo onda kad ste zajedno, već je prava ljubav kad se volite i kad ste odvojeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.