Klub organizira party na dan sprovoda kraljice, Britanci ljuti: "To je nepristojno"

Foto: Instagram

POPULARNI bristolski noćni klub Motion našao se na udaru kritika dijela britanske javnosti nakon što je objavljeno da na dan sprovoda kraljice Elizabete, u ponedjeljak 19. rujna, planira održati party.

19. rujna proglašen je državnim praznikom. Mnoge trgovine, kafići i kina neće raditi, no iz Motiona su poručili da iz financijskih razloga "nisu u poziciji" da zatvore svoja vrata za vrijeme produženog vikenda.

Motion sutra planira organizirati ljetni party na otvorenom, dok je u subotu po rasporedu after. Za nedjelju je zamišljen rave pod nazivom Bank Holiday Special, a na sam dan sprovoda partijaneri će se zabaviti na eventu pod nazivom Godspeed You! Black Emperor.

"Stvar dobrog ukusa"

"Ovaj smo tjedan trebali imati after partyje za Tokyo World Festival, ali zbog Brexita i korone to je otkazao. Zbog toga, ali i zbog poskupljenja struje, osjećamo da nismo u poziciji otkazati planirane evente", rekao je glasnogovornik kluba.

"Kao i svi, i mi smo tužni zbog vijesti da je Njeno Veličanstvo kraljica Elizabeta II. preminula 8. rujna, a novom kralju želimo sve najbolje u njegovoj novoj ulozi", dodao je.

Jedan je stanovnik Bristola koji inače posjećuje klub izrazio nezadovoljstvo ovim potezom. "Razočaran sam što će Motion organizirati party u nedjelju kako bi iskoristio neradni ponedjeljak. To je jednostavno stvar ukusa i nepristojno je", prenosi Mirror, dodavši da nije jedini koji tako misli.

Iz kluba su pak poručili da će u ponedjeljak na partyju održati minutu šutnje te da će "zamoliti posjetitelje i osoblje da poštuju ovu odluku".

Pročitajte više