Komičar se šalio na račun Isusa Krista, vjernici ga odmah napali: "Ovo je odvratno"

Foto: Twitter

KOMIČAR Reuben Kaye našao se na žestokom udaru kritika nakon što je ispričao šalu o Isusu Kristu tijekom gostovanja u emisiji The Project. Kaye je u jednom trenutku emisije izrekao šalu o Isusu i dobro je nasmijao sve prisutne, ali njegov humor nimalo se nije svidio vjernicima.

"Ja obožavam Isusa. Obožavam čovjeka kojeg su tri dana zakucavali i on se onda vrati po još", rekao je komičar u emisiji i nasmijao sve, a posebice voditeljicu Saru Harris, koja je prasnula u smijeh. Jedini koji se nije nasmijao na ovu šalu bio je voditelj Waleed Aly, koji je ostao pomalo suzdržan.

Kršćani žestoko reagirali

No suzdržavali se nisu kritičari na Twitteru i Facebooku, gdje je snimka ove šale objavljena. "Ovo je odvratno. Ovako se rugati s Isusom Kristom je potpuno neprihvatljivo. Za LGBTQ zajednicu koja se promiče kao inkluzivna i koja prihvaća sve, ironično je da im je sve što ima veze s Kristom odbojno. Neka vam bog oprosti", piše jedan korisnik Facebooka.

"Dakle mi trebamo poštovati LGBTQ+ zajednicu, ali oni nemaju poštovanja prema vjernicima i rugaju se našoj religiji", piše drugi korisnik, a treći se nadovezao: "Svi zaslužuju dostojanstvo, respekt, sigurnost i dobrotu, svi osim kršćana."

"Odvratno. Ruga se Isusu Kristu i svi se smiju, a da je suprotno, da se netko ruga LGBT-u, mediji bi ga razapeli. Ja poštujem tebe i tvoj način života, pa zašto onda ti vrijeđaš Isusa koji je meni sve na svijetu", pitao je jedan tviteraš.

"Grozno je kako ovakav komentar dospije u emisiju u prime timeu. Ovo je smrtna uvreda za kršćane. Program i ta osoba se moraju odmah ispričati", komentira jedan ljutiti tviteraš.

Kaye nema namjeru ispričati se

Kaye se za svoju šalu, dakako, nije ispričao, ali se oglasio na društvenim mrežama i objavio je isječak emisije te kratko napisao. "Mislite da će me ponovo zvati?"

U kasnijoj objavi komičar je podijelio video, koji je u međuvremenu postao hit i na TikToku, i napisao je: "Ne nose svi heroji plašteve, neki nose i sjajilo za oči."

Pročitajte više