Kreće kontroverzno kraljevsko vjenčanje, gostima zabranjeno snimanje i fotkanje

Foto: Instagram

Slavlje povodom vjenčanja norveške princeze Märthe Louise i njenog američkog partnera, samoprozvanog šamana Dureka Verretta, počelo je u Alesundu, u zapadnoj Norveškoj, gdje stotine gostiju dolaze u povijesni hotel, prenosi BBC.

Gosti ne smiju koristiti mobitele

U petak će gosti otputovati do Geirangera, smještenog uz fjord, gdje će uživati u "laganom ručku na brodu uz spektakularne planine i slapove", prema programu vjenčanja. Samo vjenčanje održat će se privatno u subotu.

Norveški mediji javljaju da su gosti zamoljeni da ne koriste mobitele i fotoaparate tijekom ceremonije te da ne dijele informacije o događaju. Princeza Märtha Louise (52) i Durek Verrett (49) objavili su zaruke 2022. godine. Princeza je ranije bila u braku s piscem i umjetnikom Arijem Behnom, s kojim ima tri kćeri. Razveli su se 2017., a Behn je preminuo na Božić 2019. godine.

Predmet kontroverzi

Märtha Louise je već dugo predmet kontroverzi u Norveškoj zbog svoje predanosti alternativnim tretmanima. Izgubila je počasnu titulu "njezino kraljevsko visočanstvo" 2002. godine da bi mogla pokrenuti vlastiti posao. Pet godina kasnije objavila je da je vidovita i tijekom 2018. vodila je školu u kojoj je tvrdila da uči ljude kako "stvarati čuda" i razgovarati s anđelima. Prošle godine izjavila je za BBC da je primala puno kritika zbog svojih duhovnih uvjerenja, za koja smatra da su u Norveškoj tabu.

Verrett na svojoj stranici navodi da je šesta generacija šamana, "božji sluga i aktivator energije koji demistificira duhovnost" kroz svoja učenja. U intervjuu za Vanity Fair tvrdio je da je uskrsnuo iz mrtvih te da mu je rođak kao dijete predvidio da će se jednog dana oženiti norveškom princezom.

Vezu objavila 2019. godine

Princeza Märtha Louise objavila je svoju vezu s Verrettom 2019. godine preko Instagram objave u kojoj je pokušala preduhitriti kritike. "Za one koji osjećaju potrebu kritizirati: Smirite se. Nije na vama da birate umjesto mene ili sudite o meni. Šaman Durek je samo čovjek s kojim volim provoditi vrijeme i koji me ispunjava", napisala je tada.

Kada su zaruke objavljene, norveška državna televizija NRK izvijestila je da će se Verrett preseliti u Norvešku i pridružiti kraljevskoj obitelji bez službene titule. Otkriveno je da par već godinu dana surađuje s Netflixom na "dubokom i dirljivom dokumentarcu" o njihovoj vezi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.