Brešan o svojoj novoj seriji "Provodi i sprovodi": Volim raditi komedije o teškim temama

NAKON poplave turskih sapunica na malim ekranima, gledatelji će ponovo imati priliku da se nasmiju uz novu hrvatsku humorističnu seriju. Vinko Brešan i Goran Kulenović autori su serije "Provodi i sprovodi" koja se od danas počinje snimati. Glavne uloge imaju Dražen Kuhn i Ksenija Marinković, a u glumačkoj postavi još su Jan Kerekeš, Goran Grgić, Goran Navojec, Bojan Navojec i Aleksandra Stojaković.

"Ovo je jedan sitcom u kojem je tema rastava braka. Govori se o rastavi kroz humor, tražimo elemente rastave i pokušavamo se nasmijati tome. Temeljni je zaplet da se dvoje ljudi koji se rastaju, dobivaju zajednički prostor u šoping centru. Muž želi otvoriti pogrebno poduzeće, a žena salon i to zakomplicira odnose", rekao nam je Vinko Brešan. Kaže kako je temu rastave braka sam odabrao: "Ja sam inicijator tome. Rekao sam ideju Goranu Kulenoviću i to mu se svidjelo. Odlučili smo da ću 10 epizoda raditi ja, a 10 on".

Brešan kaže kako i sam voli gledati humoristične serije koje ozbiljne emocije pretvaraju u komediju. "Volim teške teme. Rastava je vrlo mučna stvar. Znam ljude koji su se rastajali i znam koliko to zna biti teško. Volim raditi komedije o teškim temama", kaže redatelj koji je danas krenuo sa snimanjem "Provoda i sprovoda". "Jako sam zadovoljan s time kako je krenulo snimanje, radimo s vrhunskim talentiranim glumcima koji nam daju izvrstan materijal", zaključuje Vinko Brešan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.