Kupila je majicu u trgovini koju vole i Hrvatice, šokirao je natpis na etiketi

Foto: Twitter

PROŠLOG tjedna u Ljubljani je otvorena trgovina Primark, što je razveselilo mnogobrojne ljubitelje povoljne odjeće. Ipak, priča oko proizvodnje Primarkovih proizvoda ljude je zaintrigirala nakon što su internetom prije nekoliko godina prvi put počele kružiti fotografije neobičnih etiketa ušivenih na odjeći koje su kupci počeli otkrivati pa smo ih se odlučili prisjetiti.

Među onima koji su ih pronašli i podijelili bila je djevojka po imenu Rebecca Jones, koja je unutar kupljene majice našla ušivenu etiketu s natpisom "ponižavajući radni uvjeti", a bila je našivena uz standardnu etiketu. Ona je na Twitteru podijelila fotografiju kako bi proširila priču.

Isto se dogodilo i Rebbeci Williams koja je za Daily Mail otkrila kako zbog te etikete više toliko ne odlazi u Primark: "Nekad sam kupovala u Primarku, ali sada više ne kupujem tako puno. Etiketa me nagnala da razmislim o tome kako se moja odjeća proizvodi. Nemam pojma tko je izradio etiketu ni kako je dospjela ondje, ali vas tjera na razmišljanje."

Istaknula je i da je pokušala nazvati dućan, no stavili su je na čekanje dok linija nije prekinuta. "Mislim da bi Primark to trebao istražiti", rekla je.

I Karen Wisinka u Primarkovim je trapericama našla očajničku poruku radnika na mandarinskom kineskom, a kupila ju je u Belfastu po cijeni od 10 funti. Ona je poruku i identifikacijsku iskaznicu radnika s fotografijom otkrila tek tri godine nakon kupnje.

"Radimo 15 sati na dan. Jedemo hranu koja je lošija od najlošijeg, ono što jedemo gore je od hrane za svinje ili pse", pisalo je u poruci radnika koji tvrdi da je u zatvoru Hubei Xiangna.

Iz Primarka su demantirali optužbe da zatvorenici ili drugi ljudi prisilno rade na njihovim proizvodima, dodajući kako su pokrenuli istragu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.