KVIZ: Odgovorite na ova pitanja i saznajte koji je vaš tip osobnosti ujutro

Foto: 123RF

OD velikog mrguda do veselog vrapčića, prvih pola sata nakon buđenja svi imamo posebnu vrstu osobnosti. Prema ritmu spavanja, smješteni smo na dimenziji jutarnjost-večernjost. Neki su jutarnji tipovi, neki večernji, a neki su između ovih ekstrema.

Jutarnji tipovi bude se prije alarma ili na prvi zvuk alarma. Veseli su čim progledaju i s osmijehom iskaču iz kreveta. Brzo se razbude i puni energije kreću u novi dan.

Večernji tipovi su noćne ptice. Ujutro su pravi mrgudi i za vlastitu dobrobit vam je bolje da ih ništa ne pitate prije nego što se uvjerite da su popili prvu jutarnju kavu

Odgovorite na osam zabavnih pitanja o jutarnjim ritualima i saznajte koji ste od četiri tipa osobnosti ujutro. 

 

Kojih spavača u Hrvatskoj ima više? 

Ako ste na kvizu ispali pretežno jutarnji tip, slični ste 59% Hrvata iz najnovijeg istraživanja agencije Hendal i Francka, provedenog u svibnju ove godine. Ako ste pak ispali večernji tip, spadate u 41% spavača kojima treba vremena da se razbude i ne mogu bez jutarnje kave.  

Prema ovom istraživanju, prvu jutarnju kavu s ciljem razbuđivanja pije čak 62% Hrvata, a najviše volimo mljevenu, tursku kavu. Očekivano, pomoć kave u jutarnjem razbuđivanju važnija je večernjim tipovima (66%) nego jutarnjima (60%). Večernji tipovi bez jutarnje kave se teže koncentriraju, dan im krene naopako, pravi su mrgudi i ne znaju za sebe.

Što se dogodi kad ne popijemo kavu ujutro? Ovo su najsmješnije situacije

Oko 50% ispitanika spominje i smiješne nezgode koje su im se dogodile kada nisu popili kavu. Najčešće ljudi obuku različite čarape ili cipele, neki izađu iz stana u papučama, a neki, ne biste vjerovali, bez hlača. Evo najzanimljivijih odgovora na pitanje što se ljudima dogodi kada ne popiju prvu jutarnju kavu:

-    obukao sam majicu na kontra stranu te se presvlačio na ulici kada sam primijetio
-    obula sam dvije različite cipele jer su oba para imala mašnicu
-    otišla sam na posao s viklerom na glavi.

Uz zbunjenost oko odijevanja, i mnoge druge stvari zabunom završe na krivim mjestima: 

-    išla sam si napraviti prvu kavu taj dan i sok uz nju, napravila sam oboje u jednoj šalici; ne preporučujem
-    spremila sam sarmu u ormar, a praznu zdjelu u hladnjak
-    uzeo sam daljinski od TV-a na posao, zamijenio sam ga za mobitel jer nisam bio dovoljno razbuđen.

Kad uzmemo u obzir ove anegdote, ne čudi da čak 81% građana kojima je prva jutarnja kava važna za razbuđivanje baš nikada ne propušta popiti je. 

Zato je Franck prepoznao potrebe različitih tipova spavača i razvio Franck Cremu - mljevenu tursku kavu koja svojim zavodljivim aromama, bogatom pjenom i kremastim notama čokolade i kakaovca razbuđuje i najveće spavalice.

Jutarnju kavu najčešće kuhamo na dva načina

Franck Crema se može pripremati na dva načina, pa je idealna za sve tipove spavača i kavopija. Prvi je klasično kuhanje u džezvi, za sve one koji uživaju u jutarnjem ritualu pripreme kave. 

A za sve večernje tipove, kojima je najvažnije da je jutarnja kava brzo gotova, tu je jednostavniji način. Samo prelijete Franck Cremu vrućom vodom u šalici i vaš najdraži napitak za početak dana je gotov. 

Bili jutarnji ili večernji tip, svi imamo svoje male rituale za savršeno razbuđivanje svakog jutra. Ako je kava jedan od vaših nezaobilaznih jutarnjih rituala, isprobajte novi okus prave turske kave i još više uživajte u ispijanju omiljenog jutarnjeg napitka. 

Sadržaj donosi Index u suradnji s Franckom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.