KVIZ Pokažite svoje alkoholno (ne)znanje 

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića

ZNATE LI kako se liječi mamurluk, a kako trovanje alkoholom? Tko brže osjeti posljedice, žene ili muškarci? Pokažite svoje znanje u kvizu. 

Gotovo nezaobilazan atribut svakoj zabavi u Hrvata, a i šire, alkohol negativno utječe na organizam već od prvog gutljaja. Konzumacija se povezuje s povećanim rizikom od niza zdravstvenih i društvenih problema, uključujući oštećenje unutarnjih organa, povećanu mogućnost nesreća i ozljeda, ali i pojavu problema i teškoća u obiteljskom, radnom i društvenom životu. 

Kako bi podigla svijest o odgovornoj konzumaciji alkohola, HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića pokrenula je kampanju #MaloPomalo. Na njihovoj web-stranici konzumirajodgovorno.hr možete pronaći puno korisnih informacija i savjeta. 

Foto: Promo

Naglasak je na promoviranju umjerene i odgovorne konzumacije alkohola, uz istovremeno preveniranje prekomjerne konzumacije koja se opisuje kao konzumacija velikih količina alkohola odjednom u svrhu opijanja. To podrazumijeva konzumaciju pet ili više standardnih alkoholnih pića u jednoj prilici te sa sobom nosi i brojne rizike.

Sponzorirani sadržaj donose Index i HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više