Liječnik ostao paraliziran, ali i dalje operira pacijente: "U početku me čudno gledaju"

Screenshot: YouTube

NAKON nesreće na motoru 36-godišnji liječnik Marco Dolfin ostao je paraliziran, no nije odustao od svog posla. Pomoću robotiziranih invalidskih kolica podiže se iznad operacijskog stola tijekom operacija.

"Kad god uđem u operacijsku salu i pacijenti shvate da ću ih ja operirati, čudno me gledaju. Ne znam je li to zbog anestezije ili zato što sam u invalidskim kolicima", rekao je za Corriere Della Serra.

Dolfin radi u bolnici San Giovanni Bosco u Torinu, a ostao je paraliziran nakon prometne nesreće prije šest godina. Tad je žurio motorom u bolnicu kako bi pomogao kolegi. Samo dva tjedna ranije završio je specijalizaciju, a u bolnicu je tog dana stigao kao pacijent, a ne kao liječnik. Iako mu kolege nisu željeli reći što se dogodilo, shvatio je odmah da više ne osjeća noge.

Iako postoje stvari koje danas ne može raditi bez pomoći drugih, u operacijskoj sali sve je ostalo po starom. Pacijente operira pomoću invalidskih kolica koja se mogu postaviti u vertikalan položaj.

"Njima upravljam pomoću daljinskog, a omogućuju mi da radim posao kojim se želim baviti", rekao je.

Njegovu obitelj čine liječnici. Otac i sestra su ginekolozi, a majka pedijatrica. Rekao je da je pacijentima u početku čudan, no kad počne pričati s pacijentima o zdravstvenim pitanjima, njegovo stanje prestaje biti važno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.