Lijepa migrantica pobijedila Gigi Hadid i postala supermodel godine

Foto: Guliver Images/Getty Image/Instagram

MODNA industrija izabrala je supermodel godine, a na toj se poziciji našla lijepa 19-godišnja Sudanka Adut Akech. 

Listu je objavio utjecajni modni portal models.com, a njihovi su čitatelji ovu laskavu titulu dodijelili manekenki Gigi Hadid koju su modni stručnjaci i čelni ljudi industrije lani proglasili supermodelom godine. Odmah iza nje, na drugom mjestu, našla se i njena sestra Bella. 

Adut je rođena u Sudanu, rano djetinjstvo je provela u izbjegličkom kampu u Keniji, a sa sedam godina se preselila u Australiju s obitelji. Modnu karijeru započela je kad joj je bilo samo 16 godina. Nosila je revije za mnoge poznate modne kuće i dizajnere poput Saint Laurenta, Valentina, Givenchy, Kenza, Pradu...

Ovog mjeseca lijepa Sudanka našla se na britanskoj i australskoj naslovnici časopisa Vogue, a američko izdanje ju je angažiralo za modni editorijal. 

Vijest o proglašenju supermodelom godine Adut je zatekla nakon što je na Instagramu otvoreno priznala da se borila s depresijom i anksioznošću. 

"Učim se bolje nositi s tim, no to je svakodnevna borba i nije svaki dan dobar. Svaki dan 2018. bio je izazov, prepun ozbiljnih prepreka s kojima sam se morala suočiti. Svako jutro bih se probudila plačući, a onda na lice izvukla najveći osmijeh i dala sve od sebe da izguram dan praveći se da je sve u redu. Navečer bih opet plakala dok ne zaspem", napisala je Adut u objavi na samu Novu godinu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.