Lijepa naša kakvu još niste vidjeli: Fantastična snimka u tri minute pokazuje bezvremensku ljepotu Hrvatske

Screenshot: Vimeo

OSJEČKI autorski dvojac Romulić & Stojčić, u suradnji s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske, objavili su jučer svoj najnoviji timelapse film Hrvatska prirodna baština – bezvremenska ljepota.

U filmu su u prepoznatljivoj timelapse tehnici snimljeni neki od najljepših hrvatskih prirodnih motiva, s posebnim naglaskom na poznate nacionalne parkove. Od maglovitog Kopačkog rita, slapova Krke, Velebita i Biokova, Kornata i Plitvičkih jezera, sve do Istre, golog paškog kamena ili pak snenih zagorskih brežuljaka, film upečatljivo prezentira svu raznolikost i bogatstvo hrvatske prirode.

<br>

Romulić & Stojčić domaćoj su javnosti poznati po nizu vrlo zapaženih timelapse filmova koje su objavljivali proteklih godina, a od kojih su neki završili i na svjetskim TV kanalima i news portalima.

Ovi višestruko nagrađivani osječki fotografi već godinama u svijetu predstavljaju ljepote Hrvatske svojim radovima, a osim timelapse filmovima velik su uspjeh postigli i izložbom panoramskih fotografija Hrvatska – bljesak raznolikosti, koju su u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija izložili povodom ulaska Hrvatske u EU u zgradi Vijeća Europske zajednice u Bruxellesu.

Danas ta izložba putuje cijelom Europom, a nakon Italije i Austrije upravo se priprema njeno postavljanje u Ukrajini i Rusiji.

Inače, film Hrvatska prirodna baština – bezvremenska ljepota prvi je od dva filma koji će Romulić & Stojčić objaviti u suradnji s Ministarstvom turizma. Drugi film bavit će se kulturnom baštinom Hrvatske te će u njemu biti predstavljeni najpoznatiji hrvatski kulturno-povijesni motivi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.